Iedereen kent het wel: de oude, klassieke beelden door kunstenaars uit de Renaissance. Denk aan Michelangelo, Donatello of Leonardo Da Vinci. 

Veel van deze beelden hebben de geschiedenis overleefd en worden tegenwoordig nog steeds nagemaakt van marmer, beton of gips. Met name gipsen beelden waren in de vorige eeuw enorm populair. Door hun relatief lage gewicht zijn ze makkelijk te verplaatsen, goedkoop en makkelijk te maken. Veel van de oude klassiekers, die oorspronkelijk uit steen gehouwen zijn, kun je daarom nu nog terugvinden van gips. 

Hoe wordt een beeld van gips gemaakt? 

Beelden van gips worden in tegenstelling tot beelden van marmer niet uit steen gehouwen. Gips is vloeibaar te maken door water toe te voegen. Vervolgens kun je het gemakkelijk in een rubberen (siliconen) mal gieten. Die mal wordt vaak bij elkaar gehouden door een hard kunststof omhulsel.  

Als het gips uitgehard is (dit duurt vaak een minuut of 30), kan het beeld uit de mal worden gehaald. Er zit dan nog wel veel vocht in het beeld. Daarom is het nodig dat het beeld nog zo’n 48 uur in een droge, geventileerde ruimte staat waar het tot wel 50 graden Celsius wordt.  

Tot slot kunnen eventuele oneffenheden op het beeld nog bijgewerkt worden met een schuurpapiertje, waarna het helemaal gereed is! Bij Het Schippertje gaat dit proces al 65 jaar op deze ambachtelijke wijze. 

gifje van gipsen beeld David

Welke beelden zijn er allemaal? 

Het Schippertje heeft een flink assortiment aan beelden. Veel van deze beelden zijn weergaven van de Griekse en Romeinse mythologie. Denk aan beelden van Zeus, Athene, Nike, Apollo, Adonis of Dante. Zelfs de Venus van Milo behoort tot onze collectie! 

Ook zijn er wat meer recente kunstwerken van gips nagemaakt, zoals de Drie Gratiën van Rubens, een beeld van Mata Hari, of Beethoven. Het Schippertje heeft ook beelden van enkele Christelijke figuren, zoals Mozes, en beelden van oudhollandse kinderen in kledendracht. 

Waar zet je een beeld van gips neer? 

Beelden van gips zijn van alle tijden en voor ieder soort woning, dus laat vooral jouw eigen smaak bepalen waar je welk beeld neerzet! Maar er zijn natuurlijk plekken waarop je vaker en minder vaak dit soort kunstwerken tegenkomt.

Het Schippertje levert haar gipsen beelden vaak aan grote landhuizen, horecazaken met een klassiek thema, en aan trouw- en feestzalen. Maar ook in de hal van een mooi woonhuis kan een beeld van gips nét de klassieke knipoog geven die jouw interieur nodig had! 

Beeld meisje beelden gips

Contact

Bent u ook geïnteresseerd in beelden voor in je woning? Neem dan contact met ons op via info@het-schippertje.nl of bel naar 0341-418461. Wij voorzien u graag van specialistisch advies, toegespitst op uw project en uw wensen. Voor meer inspiratie kunt u ook kosteloos ons boek aanvragen of eens langskomen in onze showroom. Daar kunt u ons hele assortiment bewonderen en zelfs een aantal complete voorbeeldwanden- en plafonds zien!