Meerdelige Ornamenten

Montage EC Rozet

Leest u alstublieft eerst het volledige stappenplan door voor u begint! Het is voor een strak resultaat dat de stappen heel precies en in de juiste volgorde opgevolgd worden.

1.

Zorg ervoor dat de ondergrond waar u het EC rozet op gaat plakken goed droog, schoon en vetvrij is. Verwijder los stof en dergelijke, dit om een goede hechting van het rozet te waarborgen. Ook is het van belang om eventuele latex-, saus-, of verflagen van de ondergrond te verwijderen.

2.

Voordat u kunt gaan beginnen met het plakken is het belangrijk om alles eerst goed uit te meten, Vanaf het middenpunt maakt u een lijn. Op deze lijn zet u een haakse lijn zodat er een groot kruis op het plafond staat. Dit zijn dus 4 hoeken van 90 graden. Met behulp van een gradenboog tekent u op 30 en 60 graden af. Dit doet u vier maal.

3.

Wanneer u dit heeft afgetekend trekt u met behulp van metseltouw lijnen door de graden heen zodat u weet waar u de ornamenten moet bevestigen. Hierdoor krijgt u een ster op het plafond met lijnen om de 30 graden.

4.

Voordat u begint met monteren is het belangrijk eerst een haak in het plafond te monteren waar een ketting aan kan komen te hangen om daar vervolgens een lamp aan te hangen. Als het rozet hangt wordt dit vrij moeilijk om achteraf te doen.

5.

Maak voor het monteren een aantal krassen in de plakkant van de ornamenten en maak de plakkant vochtig met een spons. Teken nu de acanthusbladeren uit op het plafond en smeer met gipslijm de losse delen van het EC Rozet goed in langs de randen.

6.

Plaats nu de acanthusbladeren op de uitgetekende plaatsen. Werk na het plaatsen de randen bij met een natte kwast.

7.

Na de acanthusbladeren kunt u de tussenstukken toevoegen. Zorg ook bij deze ornamenten dat ze ingekrast en natgemaakt zijn voor het plakken.

8.

Tenslotte kan de centrale bloem toegevoegd worden in het midden van de afgetekende ster. Boor van te voren een gat in het midden om de bloem om de haak te plaatsen. Boor ook iets naast het midden een extra gat om een schroef in de kunnen draaien ter versteviging. Doe dit voordat de bloem tegen het plafond zit!

Bekijk de video bovenaan deze pagina als u twijfelt of het goed gaat. Hierin wordt alles duidelijk gedemonstreerd!