Lijm voor gipsornamenten

Bij een nieuw gestucte ondergrond kunt u gipslijm gebruiken om het lijstwerk en de ornamenten van Het Schippertje te monteren.

Tip: Bewaar wat lijmpoeder! Met de lijm kunt u namelijk ook eventuele naden dichtsmeren, door wat poeder te bewaren kunt u deze de volgende dag nog even nalopen.

Tony

Specialist

lijm aanmaken in een grote ton

Door water toe te voegen aan dit poeder ontstaat er een smeerbare pasta. Let op! Wanneer u te veel water toevoegt wordt de gipslijm te dun. Doe wat lijmpoeder in een emmertje en voeg langzaam water toe terwijl u roert. De lijm zal langzaam dunner worden.

Tip: Zorg dat de ondergrond waar u gaat lijmen goed schoon, droog en vetvrij is! Het gips moet ook vetvrij zijn. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een natte spons.

Jeroen

Specialist

De gipslijm is goed wanneer deze vergelijkbaar is met de stevigheid van pindakaas. Het is dan zo plakkerig dat het aan een plamuurmes blijft hangen.
Let op dat u de gipslijm aanbrengt op de ornamenten, en niet op de wand of het plafond. Het is ook belangrijk om de lijm alleen aan de randen van het te bevestigen ornament te smeren, zodat het ornament strak tegen het plafond komt.

Tip: Druk het ornament of de lijst stevig aan. Daarna kunt u de lijmresten directverwijderen met een vinger. Tot slot kunt u een natte spons gebruiken voor het afstrijken.

Erik

Specialist

gipslijm op de spatel smeren

Laatste tip: Laat de lijm een dag drogen. Daarna kunt u schuurpapier gebruiken om de laatste oneffenheden weg te werken!

Mickel

Specialist