Monteren van zware gipsornamenten

Als u zware ornamenten wilt plaatsen is het verstandig om deze naast gipslijm ook te bevestigen met schroeven. Dit is om te verzekeren dat het ornament niet door trillingen van het plafond kan vallen. Het bevestigen van zware ornamenten is niet moeilijk, maar vereist wel wat extra stappen. Voor een strak resultaat is het belangrijk deze eerst volledig door te lezen en dan pas te beginnen.

1.

Bepaal eerst waar het ornament geplaatst gaat worden en teken de omtrek duidelijk af.

2.

Zorg even voor een extra paar handen en laat iemand het ornament vasthouden terwijl u gaten door het ornament en het oppervlak boort. Hiermee heeft u dus exact aangegeven waar u het ornament gaat plaatsen.

3.

Nu kan het ornament weer aan de kant zodat u de gaten in het plafond groter kunt boren en voorzien van pluggen. Als u op hout werkt kunt u natuurlijk direct schroeven zonder pluggen aan te brengen. Denk er in beide gevallen aan om het gaatje in het ornament even wat groter te maken op de plek waar de schroefkop in het ornament moet verzinken, anders loopt u het risico dat deze uit blijft steken.

4.

Nadat u het ornament heeft ingesmeerd met de gipslijm hangt u deze met de gaatjes exact voor de gaatjes van het plafond en muur en schroeft deze vast.

5.

Het zware ornament zit nu zo vast als een huis. U hoeft nu alleen nog de verzonken schroefkop af te werken met de gipslijm, door het er licht overheen te smeren. Maak de randjes vlak met een natte kwast zodat er geen naadjes meer te zien zijn.

Wilt u meer advies of hebt u besloten het ornament toch niet zelf te bevestigen? Neem dan gerust contact op met Het Schippertje via info@het-schippertje.nl en wij helpen u graag.