het schippertje heeft nieuwe folder

Ornamenten en lijstengieterij Het Schippertje vind het belangrijk dat onze producten goed terug te vinden zijn in goed folder materiaal. In maart 2014 is dan eindelijk versie 4.0 van de brochure Gips ornamenten en lijsten uitgekomen. Deze 135 pagina’s tellende folder geeft een bijzonder goed overzicht van wat er mogelijk is met ornamenten. Uiteraard staan de perklijsten en kooflijsten er in volgorde van klein naar groot in met de aansluitende hoekstukken.  Bij de rozetten zijn voornamelijk de  13 delige rozetten uitgebreid op pagina 46 en 47. Deze prachtige ornamenten geven het effect dat het instuc-ornamenten  zijn.  Door het werken met meerdere delen in een ornament krijg je het 3-D effect. Doorbladerend door de brochure langs de pilaren, applicaties en consoles kom je bij de wandlampen. Hier zijn strakkere modellen aan toegevoegd zoals de Wandlampen W50 en W51. Bijzonder blijven natuurlijk de wandlampen W1 en W14. Doordat er een gleuf aan de voorkant zit, komt het licht er ook aan de voorkant van deze wandlampen uit.

Op pagina 81 is te zien hoe een ornament bij het schippertje tot stand komt.  Het is belangrijk een goede tekening te hebben. Hierna wordt vervolgens uit een stuk gips langzaam het model naar boven gehaald. Eerst wordt het grof gemodelleerd en vervolgens worden de verfijndere elementen naar voren gehaald. Hierna wordt het model afgemald en is het klaar voor productie. Het model wat hier te zien is is rozet R118 welke te vinden is op pagina 50 van deze brochure.

Vanaf pagina 88 tot en met pagina 107 zijn voorbeeld plafonds afgebeeld. Hier  zijn een aantal combinaties met ornamenten, perklijsten en kooflijsten te zien. Eigenlijk maken deze voorbeeldplafonds duidelijk dat het combineren met lijsten en ornamenten eindeloos is in iedere stijl en is een plafond zo gek te maken als je zelf wil.

Op pagina 121 is een foto te zien van het huis van de stad Gouda. Hier is door het schippertje een ronde wand gemaakt met 2407 G-ornamenten van 20 x 30 cm. De G-ornamenten zijn als een puzzel van molenwieken in elkaar gelegd.

Bent u op zoek naar een ornamentenplafond ? Dan is deze brochure een must. Vraag deze brochure nu aan via info@schippertje.nl

0 631