het-schippertje maakt van een donker bierhol een sfeervolle horecazaak

In het afbouwvakblad Mebest van april 2014 is er een heel artikel gewijd aan het werk van Het Schippertje in Groningen aan het project Lola 050. In het voorjaar van 2014 toverde Het Schippertje het plafond van een studentenhok om in een plafond dat imponeert bij de gasten.

Ondernemer Henri van Wermeskerken heeft al meerdere ervaringen met het opzetten van horeca zaken. Eerder heeft de Groninger dit gedaan met Cantina Mexicana, een groot Mexicaans restaurant , het opzetten van een intiem tapasbar, Tapasco en daar is nu Lola 050 bij gekomen.

Na verschillende brainstormsessies tussen Henri van Wermeskerken en styliste Pauletta Illiohan waren ze er over eens dat Lola 050 een burlesque sfeer moest gaan uitstralen. Snel kwamen er foto’s van de Spiegelzaal van Versailles op tafel.

Het Schippertje werd benadert door Henri van Wermeskerken  en dat is geen toeval. Het Schippertje en Henri van Wermeskerken  zijn geen vreemden van elkaar. Het geornamenteerde plafond in Tapasco is eveneens aangebracht door Het Schippertje.

Plafond gevuld met lijsten en ornamenten van het Schippertje. Bedekt met bladgoud  Project in het centrum van Groningen compleet in Lodewijk de 14e stijl. Een plafond mooier dan te vinden in Versailles, van bladgoud met daartussen een beschildering. detail-ornamenten-ronding

Door het goede werk van toen meldde Henri van Wermeskerken zich weer in Harderwijk om het plafond van Lola 050 onder handen te nemen. Het Schippertje kreeg een duidelijke boodschap mee van de ondernemer en styliste, het plafond moet imponeren! Wanneer een plafond moet imponeren dan kom je al snel uit op barok. De kenmerken van barok zijn de forse, diepe lijsten en dit was precies wat ze met Lola 050 voor ogen hadden. Een belangrijke andere wens was een grote cirkel in het midden van het plafond, geïnspireerd door de Spiegelzaal van Versailles. Een nadeel van een grote cirkel is dat er dan vrij weinig ruimte overblijft voor andere ornamenten, daarom is er uiteindelijke gekozen voor twee kleinere cirkels. Lola 050 heeft voor de twee grootste kooflijsten gekozen die Het Schippertje in het assortiment heeft en was uitermate geschikt om het luchtverversingssysteem weg te werken. Niet alleen de kooflijsten zijn samengesteld maar ook de perklijsten en kruislijsten. Op zowel de zijkanten als de onderkanten zijn er lijsten aangebracht. Aan de zijkanten zijn dat eikenlijsten en aan de onderkant zelfs met een onderlijst met daarom een zeer drukke eikenlijst.

De aansluiting van de kruislijsten en op de perklijsten en de cirkels bleek niet erg mooi te zijn, dit werd handig opgelost doordat Het Schippertje daar wapenschilden op monteerde. De twee ringen hebben een doorsnede van 220 cm. Het plafond wordt niet alleen versiert door kooflijsten, perklijsten en ringen maar zijn er ook nog vijf rozetten aangebracht, twee kleinere in de perken naast de lijsten en drie grotere in de overige perken.

Omdat er op het plafond zoveel gips is aangebracht heeft de aannemer een zware onderconstructie moeten aanbrengen, er hangt 1500 kilo gips aan het plafond. Na de officiële opening is Het Schippertje meer dan tevreden over het resultaat. De bezoekers van de horecazaak zijn razend enthousiast over het interieur dat behoorlijk over de top is. Wat het nog meer over de top maakt is dat het plafond helemaal goud is gespoten. Opdrachtgever Henri van Wermeskerken is een tevreden mens, dit is precies het plafond dat hij en Pauletta Illiohan voor ogen hadden. Het eerste wat je doet als je Lola 050 binnen stapt is met open mond naar boven kijken.

Mebest is al 75 jaar hét afbouwvakblad van Nederland. Met Mebest promoot het Bedrijfschap Afbouw het werk en de producten van de Afbouwbranche bij onder meer (interieur)architecten, adviesbureau’s, vastgoedontwikkelaars en -beleggers en overheden.

Fraaie, bijzondere, innovatieve of anderszins aansprekende afbouwprojecten worden uitgebreid beschreven en in beeld gebracht in reportages met sprekend fotomateriaal. De uitvoeringsaspecten van de projecten komen ook aan de orde zodat Mebest eveneens een rol speelt als technisch vakblad voor de Afbouwbranche zelf.

Mebest verschijnt zes maal per jaar, aan het eind van iedere even maand, in een oplage van ca. 24.000 exemplaren.

 

0 539