Klassieke sierlijsten

Sierlijsten met vierkant in het midden

Waar is dit klassieke sierlijsten plafond?

Het Schippertje plaatst al jarenlang door heel Nederland sierlijsten, wandlijsten en ornamenten. Veel van onze tijd gaat naar projecten in oude woningen in Amsterdam, Utrecht en Den Haag.

In de zomermaanden gaan we vaak aan de slag op de plek waar elk ontwerp en elk project begint: onze showroom in Harderwijk. Om goed advies te kunnen geven aan iedereen die hulp kan gebruiken bij het ontwerpen van plafondlijsten of wandlijsten, moeten we continu aandacht besteden aan de showroom. Zo kunnen we onze nieuwste en mooiste producten in levende lijve laten zien en heb je als bezoeker een goed beeld van ons werk.

Kroonlijsten en perklijsten

Deze zomer hebben we hard gewerkt aan een nieuw plafondontwerp. We hebben flink uitgepakt met een klassiek ornamentenplafond, bestaande uit meerdere patronen van sierlijsten en rozetten.

Aan de rand van het plafond hebben gewerkt met een grote kooflijst ook wel kroonlijst genoemd (de KL200). Hiermee is de overgang van wand naar plafond volledig versierd. Meer naar binnen op het plafond is gewerkt met verschillende lagen sierlijsten. Aan de buitenkant is een brede, dikke sierlijst geplaatst met een klassiek bloemmotief. Hiermee maak je echt een statement op het plafond! Daarbinnen is gewerkt met een smallere bewerkte sierlijst. Ook deze heeft een klassiek profiel.

Vooral bijzonder aan dit plafond is dat de sierlijsten niet alleen in een vierkant om het plafond heen lopen. Met de brede én smalle plafondlijst is een ruitvorm in het midden van het plafond gemaakt. Dit patroon zorgt ervoor dat het plafond nog levendiger en sprekender is geworden. Zeker met een hoog plafond zoals in deze showroom is dat een prachtige manier om het plafond een eyecatcher te maken.

Eerste verspringende sierlijstenhoek

Contact

Ben je ook nieuwsgierig naar wat Het Schippertje voor jouw woning kan betekenen? Voor een subtieler project, of juist iets wat er nog veel meer uitspringt? Neem dan eens contact met ons op, wij denken graag mee! Kom ook gerust langs om dit plafond in de showroom in het echt te bewonderen. Onze adviseurs helpen je dan ook graag om de juiste keuzes voor jouw project te maken.

Sierlijsten met een hoek ornament