Nieuwe brochure ornamenten en sierlijsten versie 5.0

De vindbaarheid en overzichtelijkheid van de producten is voor Ornamenten- en Lijstengieterij Het Schippertje van wezenlijk belang. In de maand juli 2017 is daarom versie 5.0 van de brochure Gipsornamenten en lijsten verschenen. Deze folder geeft in 139 pagina’s een treffend overzicht van de talloze mogelijkheden die het assortiment biedt.

Lijstwerk

De brochure begint met de perklijsten, lambriseringslijsten en kooflijsten, geordend van klein naar groot. Deze zijn op een duidelijke manier weergegeven met de bijbehorende maten en eventueel aansluitende lijsten. Nieuw zijn bijvoorbeeld de EC VII en EC VIII op pagina 14. Op pagina 15 t/m 21 staat vervolgens aangegeven welke hoekstukken op de verschillende perklijsten aansluiten.

Na een overzicht van de kooflijsten worden op pagina 35 de plafondplinten uitgelicht. Er is een toenemende vraag naar lijstwerk in deze strakke stijl. Om dezelfde reden ziet u op pagina 37 drie nieuwe producten in het assortiment van Het Schippertje: sierlijsten met LED-verlichting. De LL80, LL88 en LL82 zijn uitermate geschikt voor dit moderne type lijstwerk. Door het ontwerp van deze lijsten wordt het licht indirect de ruimte ingebracht, wat een rustig een mooi effect geeft.

Ledverlichting achter de gipsen sierlijst

Voorbeeld LED-verlichting kooflijsten

Onder de lijsten met LED-verlichting is een ander nieuw onderdeel van de brochure te zien: wandverdeling. Op de bijbehorende foto wordt getoond hoe er met de ornamenten en lijsten van Het Schippertje een wandverdeling gemaakt kan worden die zo strak of juist uitbundig is als de klant wenst. Een prachtig voorbeeld hiervan is een groot project van Het Schippertje in 2016: een trouwzaal, Het Paleis in Schiedam. Hieronder en in de folder vindt u hiervan foto’s op pagina’s 72, 73 en 119. Alle lijsten en ornamenten op de wanden en het plafond van deze trouwzaal zijn geproduceerd én gemonteerd door Het Schippertje.

Overzicht van grote trouwzaal Het Paleis met veel ornamenten en gipslijsten.

Overzicht van trouwzaal Het Paleis in Schiedam.

Rozetten & plafonds

Volgend op de lijsten komt u de ringen en rozetten tegen. Op pagina 50 en 51 zijn twee meerdelige rozetten aan de folder toegevoegd die de afgelopen jaren nieuw in het assortiment zijn gekomen: het 5-delige rozet ‘R 800’ en het 9-delige EC-rozet ‘EC-R 900’, waarover hier meer informatie te vinden is.

Verder achterin de folder, op pagina’s 100 en 113, zijn twee volledige plafondontwerpen  te zien (nummers 25 en 26). Plafond 25 is een prachtig en uniek Jugendstil-plafond. Het centrale rozet, de R440, was al langer in ons assortiment, maar nu zijn ook de bijbehorende hoekstukken (H440) toegevoegd. Bijzonder aan het plafond is dat het centrale rozet geen instuc-rozet is, zoals de meeste ander Jugendstil rozetten, maar op het plafond geplakt wordt.

Tenslotte wordt in deze nieuwe folder het ambachtelijke karakter van Het Schippertje benadrukt door de foto’s van werknemers op bijvoorbeeld pagina’s 30 en 36. De producten van Het Schippertje worden stuk voor stuk met veel zorg handgemaakt door gespecialiseerde werknemers.

Als u geïnteresseerd bent in sierlijsten en ornamenten voor aan uw wanden of op uw plafond kunt u in deze brochure bekijken welke mogelijkheden er voor u zijn. Vraag de nieuwe folder nu aan via info@het-schippertje.nl.

Brochure Het Schippertje

0 958