Ornamenten monteren: de installatie van rozetten en hoekstukken

Het monteren van sierlijsten op het plafond is met de juiste begeleiding goed te doen! Wij helpen je met instructies en video’s, zodat je zeker bent van een prachtig resultaat!

Als je uiteindelijk tot een keuze bent gekomen voor een ornament uit het assortiment van Het Schippertje, of zelfs één op maat, moet die natuurlijk nog wel tegen het plafond! Dit is een klus waar mensen vaak erg tegenop zien. Om je te ondersteunen hebben wij gelukkig allerlei handleidingen waarin we met tekst, foto’s en video’s uitleggen hoe je onze ornamenten het makkelijkst kunt monteren.

Hoe je ornamenten moet monteren hangt erg af van het soort ornament, en vooral ook van het formaat. Kleine ornamenten (zowel hoekstukken als rozetten) kun je monteren door alleen maar montagekit of gipslijm te gebruiken. Op deze pagina leggen we je uit hoe je dat het makkelijkst doet.

Ornamenten die iets groter zijn (in ieder geval die groter zijn dan 60 centimeter doorsnede) hebben vaak één of meerdere schroeven nodig om goed in het plafond te blijven hangen. In deze gevallen kun je het beste een gaatje voorboren in het ornament (voordat je die op het plafond plaatst). Daarna bevestig je het ornament met montagekit op het plafond en draai je ter versteviging een schroef in de voorgeboorde gaten. We leggen je in dit artikel uit hoe je zware ornamenten het beste kunt monteren. Twijfel je wat de benodigde installatiemethode is voor jouw ornament? Neem gerust even contact met ons op voor wat advies.

Tot slot kun je hier een handleiding vinden voor het installeren van meerdelige ornamenten. Hierbij is de truc vooral om van tevoren alles goed uit te meten en op het plafond te tekenen. Zo weet je zeker dat je alle onderdelen op de juiste plek komen.

Als het gaat om hoekstukken gelden precies dezelfde richtlijnen als voor rozetten. Toch kunnen wij ons voorstellen dat je wel wat tips kunt gebruiken. Daarvoor zijn wij maandag t/m zaterdag tussen 9:00 en 16:00 beschikbaar. En zie je het niet zitten om deze klus zelf te klaren? Dan staat ook ons montageteam voor je klaar om de installatie voor jou uit te voeren! Ben je geïnteresseerd in een offerte, mail dan jouw verzoek naar info@het-schippertje.nl.

Contact

Bent u ook geïnteresseerd in ornamenten voor uw woning? Neem dan contact met ons op via info@het-schippertje.nl of bel naar 0341-418461. Wij voorzien u graag van specialistisch advies, toegespitst op uw project en uw wensen. Voor meer inspiratie kunt u ook kosteloos ons boek aanvragen of eens langskomen in onze showroom. Daar kunt u ons hele assortiment bewonderen en zelfs een aantal complete voorbeeldwanden- en plafonds zien!