Wandlampen van gips zijn een prachtige aanvulling op jouw interieur. Ze kunnen heel simpel en modern gemaakt worden, of juist heel klassiek en rijkelijk versierd. Dat maakt het een heel veelzijdig product! 

Eén van de meest gestelde vragen over al onze gipsen producten, inclusief wandlampen, is of die overschilderbaar zijn. In dit artikel geven we antwoord op die vraag! 

Zijn wandlampen van gips overschilderbaar? 

Het korte antwoord is: jazeker! Gelukkig zijn al onze wandlampen overschilderbaar, zodat je die in elke kleur en stijl kunt schilderen die je wilt. Bijvoorbeeld precies hetzelfde als de wand waar de lamp op hangt, zodat die bijna wegvalt in de wand. Of juist een mooi contrasterende kleur waardoor de wandlamp er helemaal uitspringt!

Voordelen van overschilderbare wandlampen van gips 

Het voordeel van het kiezen voor wandlampen van gips is vooral de vele keuze die je daarmee hebt. Kunststof wandlampen zijn er met name in moderne ontwerpen, terwijl gipsen wandlampen er in ontwerpen uit alle tijden zijn. Van strakke, rechthoekige wandlampen voor een modern interieur tot grote klassieke wandlampen met engelen, bloemen en andere symbolen erop! 

Technieken en geschikte verf voor het overschilderen van wandlampen van gips

Het klinkt misschien ingewikkeld, een gipsen wandlamp schilderen. Dat is het gelukkig helemaal niet! Eigenlijk schilder je een gipsen wandlamp (en al onze andere gipsen producten), precies zoals je een nieuw gestucte muur zou schilderen. Vers stucwerk is namelijk precies hetzelfde als onbewerkt gips! 

Het is goed om je te beseffen dat gips een heel poreus materiaal is. Het neemt dus gemakkelijk en veel vocht op. Je gaat daardoor nooit in één laag klaar zijn. Het is verstandig om te beginnen met een goede laag grondverf. Als die helemaal droog is kun je één laag van de verf gebruiken die je zelf wilt. Elke verfsoort die ook geschikt is voor een gestucte wand of plafond is ook geschikt voor een wandlamp. Muurverf in alle kleuren kun je hier dus voor gebruiken. 

Wacht tot de eerste laag muurverf droog is en bepaal vervolgens of er eventueel nog een extra laag nodig is. Met donkere verfkleuren is dit soms wel het geval. 

Wandlampen op de wand in The Dylan hotel

Toepassing van overschilderbare gipsen wandlampen in verschillende ruimtes 

Je kunt gipsen wandlampen op allerlei manieren toepassen. We zien deze heel vaak in de entree, bijvoorbeeld tegenover een kapstok. Ook bij de trapopgang is een mooie plek om wandlampen te plaatsen. En, niet onbelangrijk, creëer je zo licht en veiligheid op de trap. 

Verder zien we gipsen wandlampen bijna altijd toegepast worden in combinatie met sierlijsten op de wand. Heb je in de woonkamer of in de eetkamer een mooie verdeling van vakken hebt gemaakt met sierlijsten? Dan kun je in het midden van die vakken wandlampen plaatsen. Zeker bij heel hoge, langwerpige vakken staat dit fantastisch! 

Sierlijsten in de keuken

Contact

Bent u ook geïnteresseerd in wandlijsten voor jouw woning? Neem dan contact met ons op via info@het-schippertje.nl of bel naar 0341-418461. Wij voorzien u graag van specialistisch advies, toegespitst op uw project en uw wensen. Voor meer inspiratie kunt u ook kosteloos ons boek aanvragen of eens langskomen in onze showroom. Daar kunt u ons hele assortiment bewonderen en zelfs een aantal complete voorbeeldwanden- en plafonds zien!