ornamentiek rondom sierprofielen verbinden de ornamenten is deze prachtige zaal

Paleizen en sierlijsten

Paleizen staan vaak bekend om hun erg mooie versieringen. Sierlijsten zijn hier een belangrijk onderdeel van en kunnen zeker sierlijsten in paleizen
niet ontbreken.
De lijsten in kamers en plafonds zijn vaak rijkelijk gedecoreerd. Dit geeft elke kamer een authentiek aanzicht en zorgt voor een mooie afwerking.

Deze sierlijsten werden vroeger in oude paleizen vaak uitgehakt uit steen, een tijdrovende en dure klus. Aan de hoeveelheid sierlijsten konden mensen zien hoe rijk de persoon was die in het paleis woonde, de sierlijsten zorgden dus voor erg veel aanzien en status. Het bewerken van een sierlijst werd door een vakman gedaan. Doordat een vakman veel ervaring had was het mogelijk om allerlei soorten vormen te maken in de lijsten.

Tegenwoordig worden sierlijsten vaak van hout of gips gemaakt. Dit is vele malen eenvoudiger en goedkoper. Sierlijsten in paleizen
Het resultaat is echter precies het zelfde als de sierlijsten in de paleizen van vroeger en nu. De sierlijsten hebben in deze tijd niet veel meer met status en rijkdom te maken. Het past in ieder huis en bij ieder interieur.

In herenhuizen en grachtenpanden zijn sierlijsten vaak nog in originele staat terug te vinden. De authentieke sfeer die de sierlijsten creëren dragen zeker bij aan de waarde van het huis. Dat geldt zeker als deze sierlijsten zijn vervaardigd uit elementen zoals natuursteen. Toch zijn de sierlijsten in een herenhuis of grachtenpand compleet anders dan die in een paleis.

Een van de grootste projecten die het Schippertje recent heeft voorzien van sierlijsten en ornamenten is Het Paleis in Schiedam. Dit project geeft een mooi voorbeeld van hoe er tegenwoordig gebruik wordt gemaakt van plafond,- en wanddecoratie in een paleis.

 

0 718