Amsterdam, Oud-Zuid

Categorie: Woonruimte
Plafondring woonkamer

In dit oude, karakteristieke gedeelte van Amsterdam vind je natuurlijk de gezellige buurt De Pijp, het Vondelpark, het Rijksmuseum en nog veel meer gezellige plekjes. Daarnaast is het hier prachtig wonen in de oude, karakteristieke panden, waarin je omringd bent door rumoer van de straten, veel groen en waar je toch ook de rust kan opzoeken.

Dit high-end appartement bevindt zich in het oude Oud-Zuid en is omgetoverd tot een luxe, ruime woning, waarin je alle voordelen mee kan pakken van de stad Amsterdam.
Met als bouwjaar 1905 is het pand meer dan 100 jaar oud, maar van binnen is alles tot in de puntjes vernieuwd in stijl en luxe, met materialen die rustig weer 100 jaar mee kunnen.

Van het Italiaanse marmeren keukenblad tot aan de gipsen sierlijsten van niemand minder dan Het Schippertje in Harderwijk.

Alle materialen geven een geheel eigen, subtiele sfeer aan de woning en op deze pagina zullen we je vertellen welke van deze producten je bij ons in het assortiment kan vinden, zodat jij deze stijl kan vertalen naar jouw eigen stijl.

 

Ornament plafond: R60

Woonkamer met plafondlijsten en ring

De plafonds in deze woning zijn vernieuwd. Dit is iets wat je tegenwoordig vaak in oude woningen ziet gebeuren, omdat de originele plafonds vaak slecht geïsoleerd zijn en zich in slechte staat verkeren.
Het voordeel hiervan is dat je een leeg canvas hebt om helemaal naar jouw eigen smaak opnieuw in te vullen.

In dit appartement is gekozen voor subtiele vormen.

Rondom het plafond is een platte plint, ook wel bekend als de Joodse plint, toegepast van 10 cm breed. Deze plint geeft een minimalistische afwerking aan de overgang van de muur naar het plafond. Een platte plint op het plafond geeft de ruimte op subtiele manier ook wat meer diepte.
Ongeveer 30 cm. naast deze platte plint is een smalle perklijst toegevoegd van 4,5 cm. breed. Deze perklijst vormt een extra kader op het plafond, wat optisch meer diepte creëert.

 

Platte plint:  PP10
Perklijst:  L2

Eetkamer plafondlijsten
Plafondlijsten badkamer platte plint

Vaak twijfelen mensen of de afwerking met sierlijsten ook doorgetrokken kan worden in de badkamer.
Dit is een terechte vraag, onze sierlijsten en ornamenten zijn gemaakt van gips en dit is simpelweg niet bestand tegen vochtige ruimtes. Het is natuurlijk wel zo dat de sierlijsten en ornamenten geverfd worden zodra deze geplaatst zijn, en dat maakt dat ze wél overleven in vochtigere ruimtes.
Een goede verf die bestendig is voor vochtige ruimtes beschermt ook jouw sierlijsten in de badkamer!

Om dezelfde stijl en afwerking in de hele woning zicht- en voelbaar te maken is de platte plint in vrijwel alle ruimtes toegepast, zo ook in de badkamer.

 

Plafondlijst: PP10

Dineren in stijl. Dat kan natuurlijk aan een mooi gedekte tafel, onder een sfeervolle lamp met een sfeervol ornament.
Het ornament op de foto past qua stijl perfect bij de minimalistische sierlijsten en voegt absoluut extra sfeer toe aan het totaalplaatje.

 

Ornament:  R60
Perklijst:  L2
Platte plint:  PP10

 

Plafondring eetkamer

Contact

Wil je meer weten over de mogelijkheden en hoe deze te vertalen naar jouw eigen woning? Neem dan gerust contact met ons op. Onze adviseurs verdiepen zich graag in jouw aanstaande project en zullen er samen met jou voor zorgen dat je niets minder dan het beste resultaat in huis krijgt.

Je kan jouw vragen stellen door het contactformulier in te vullen of direct te mailen naar info@het-schippertje.nl, waar wij proberen zo snel mogelijk te reageren op al jouw vragen.