Amsterdam, woning

Categorie: Woonruimte

Deze prachtige, ruime woning is gelegen in Amsterdam.

De eigenaren van deze woning hebben met alle nodige zorg en aandacht de juiste producten uitgekozen voor de afwerking van het interieur.

Het Schippertje heeft hier een groot deel van mogen uitmaken en de resultaten mogen er absoluut zijn!

Om te beginnen is er in deze woning gekozen voor een vrij forse kooflijst, de KL70 welteverstaan. Een kooflijst zorgt voor een mooie overgang tussen de muur en het plafond, en geeft je een extra reden om naar het plafond te kijken.

Ook kan een kooflijst voor de gordijnrails langs geplaatst worden, zodat deze mooi weggewerkt wordt. Dit geeft ook net een beetje extra dimensie aan de ruimte. Om de kooflijst voor de gordijnen langs te laten lopen, maken wij gebruik van een zogeheten gordijnkoof.

Wandlijsten op een donkere muur.
Perklijsten en kooflijsten in de slaapkamer
Kooflijst voor de gordijnen langs dankzij een gordijnkoof

Kooflijst om de schouw

Op deze afbeelding zie je hoe een kooflijst (ook wel een kroonlijst genoemd) ervoor zorgt dat bepaalde elementen in de ruimte met elkaar verbonden worden. Zo wordt deze schouw omarmd door de kooflijst, waarmee hij onderdeel wordt van het geheel van de ruimte. Ook wordt de schouw nét een beetje extra benadrukt doordat de kooflijst ervoor langs loopt.

Productinfo:

KL70

Kooflijst om de schouw heen
Wandlamp met perkvak eromheen in de leefruimte
Vakverdeling met fotolijstjes op de wand

Wandlijsten

Ook de wanden zijn in dit interieur niet leeg gelaten. Los van de gebruikelijke eye-catchers zoals bijvoorbeeld kunst en schilderijen, zijn de wanden aangekleed met wandlijsten.

De samenstelling van wandlijsten, kleur en kunst geven elke ruimte een eigen sfeer.

De basis is gelijk gebleven. Zo is er in elke ruimte is gekozen voor dezelfde opstelling. Wij noemen deze opstelling ook wel ‘Wand D’. Dat is een horizontale lambriseringslijst over de gehele breedte van de muur, met daar boven- én onder een kader. Bij deze opstelling wordt vaak gekozen tussen een variatie aan smalle- en brede vakken.

Deze specifieke opstelling is gebaseerd op de aspecten die de ruimtes van zichzelf al te bieden hebben; de hoge plafonds en de lange muren maken het mogelijk om meerdere rijen boven elkaar te creëren. Heb jij thuis een relatief laag plafond, dan kun je ervoor kiezen om de wandlijsten van boven tot aan beneden te laten lopen zodat er geen hoogte verloren gaat.

Voor alle opties en mogelijkheden kun je ons gerust een bericht sturen of langskomen in onze showroom. Wij kunnen je helpen bij het bedenken en opstellen van een passende verdeling.

Productinfo:

L106  |   L110

Vakverdeling met kunst in de eetruimte
Perkvak met wandlamp in de woonkamer
Vakverdeling van wandlijsten met een lamp erin

Contact

Als je graag hulp of advies wilt bij het besluiten hoe je het beste een kooflijst of wandlijsten kan toepassen in jouw woning, kom dan gerust bij ons langs voor advies! Hulp nodig bij het plaatsen ervan? Ook dat is geen probleem.

Wij hebben een eigen montageteam dat gespecialiseerd is in het monteren van sierlijsten en ornamenten. Vraag bij ons vrijblijvend een offerte aan voor deze prijzen.

Dit kan via info@het-schippertje.nl of 0341-418461.

Vooraf inspiratie opdoen? Bestel dan kosteloos onze brochure. Hierin vind je tal van projecten én ons complete assortiment. Je kan deze brochure ook online als PDF downloaden.