Amsterdam, woning

Categorie: Woonruimte
Amsterdam, House of Mocha
Amsterdam, House of Mocha

In hartje Amsterdam staat deze prachtig ingerichte woning.

De eigenaren van deze woning hebben met alle nodige zorg en aandacht de juiste producten uitgekozen voor de afwerking van het interieur.

Het Schippertje is hier graag onderdeel van en de resultaten zijn ook hier verbluffend.

Om te beginnen is er in deze woning gekozen voor een klassiek-moderne, grote kooflijst. In Amsterdam zie je veel hoge plafonds en dan mag er zeker worden gekozen voor een formaat kooflijst dat niet in het niet valt.

Een kooflijst zorgt voor een mooie overgang tussen de muur en het plafond en geeft ook het plafond een reden om bekeken te worden.

Zit je met gordijnen waarvan je de rails graag mooi weg wilt werken? Ook hier is een kooflijst uiterst geschikt voor. Wij gebruiken hiervoor een zogenoemde gordijnkoof. Dit is als het ware een hulpstuk om de kooflijst voor een gordijnrails langs te laten lopen én zorgt ervoor dat je niet meer tegen de rails, maar de kooflijst aan kijkt.

Amsterdam, House of Mocha

Op deze afbeelding zie je dat een kooflijst er tevens voor zorgt dat bepaalde elementen in de ruimte met elkaar verbonden worden. Zo wordt deze schouw omarmd door de kooflijst, waarmee hij onderdeel wordt van het geheel. Ook wordt de schouw door nog nét een beetje extra benadrukt door de kooflijst die ervoor langs loopt.

Ook hier zorgt deze afwerking voor een reden om omhoog te kijken.

Productinfo:

KL70   |   GK15

 

Amsterdam, House of Mocha
Amsterdam, House of Mocha

Wandlijsten.

Ook de wanden zijn in dit interieur niet leeg gelaten. Los van de gebruikelijke eye-catchers als bijvoorbeeld kunst, zijn de wanden hier ook aangekleed met wandlijsten.

De samenstelling van wandlijsten, kleur en kunst geven elke kamer een aparte sfeer.

De basis is gelijk gebleven, in elke ruimte is gekozen voor dezelfde opstelling. Wij noemen deze opstelling ook wel ‘wand D’. Ofwel: een horizontale lambriseringslijt over de gehele breedte van de muur, met daar boven- én onder een kader. Daarbij is er hier ook gebruik gemaakt van een variatie aan smalle, en brede kaders.

Deze specifieke opstelling is gebaseerd op de aspecten die de ruimtes van zichzelf al te bieden hebben; de hoge plafonds en de lange muren maken het mogelijk om meerdere rijen boven elkaar te creëren. Heb jij thuis een relatief laag plafond, dan kun je ervoor kiezen om de wandlijsten van boven tot aan beneden te laten lopen zodat er geen hoogte verloren gaat.

Voor alle opties en mogelijkheden kun je ons gerust een bericht sturen of langskomen in onze showroom. Wij kunnen jou helpen bij het bedenken en opstellen van een passende verdeling.

Productinfo:

L106   |   L110

Amsterdam, House of Mocha
Amsterdam, House of Mocha
Amsterdam, House of Mocha

Als je graag hulp of advies wilt bij het besluiten hoe je het beste een kooflijst of wandlijsten kan toepassen in jouw woning, kom dan gerust bij ons langs voor advies. Hulp nodig bij het plaatsen ervan? Ook dat is geen probleem.

Wij hebben een eigen montageteam dat gespecialiseerd is in het monteren van sierlijsten en ornamenten. Vraag bij ons vrijblijvend een offerte aan voor deze prijzen.

Dit kan via info@het-schippertje.nl of 0341-418461.

Vooraf inspiratie opdoen? Bestel dan kosteloos onze brochure. Hierin vind je tal van projecten én ons complete assortiment. Je kan deze brochure ook online als PDF downloaden.