Au Lit Jerome

Categorie: Hotel
ornamenten sierlijsten klassiek hotel
ornamenten sierlijsten klassiek hotel

Ornamenten in Au Lit Jerome, Antwerpen

Au Lit Jerome is een Bed & Breakfast gevestigd in een gerenoveerde Fin-de-Siècle woning van een voormalig notaris. De woning dateert uit 1895 en ligt centraal in het historische Antwerpen. Groenplaats, de Meir en de grote markt liggen bovendien op slechts anderhalve kilometer afstand.

Fin-de-Siècle is de Franse vertaling voor ‘eind van de eeuw’. Dit sluit dan ook perfect aan bij de stijl van Au Lit Jerome. De kamers zijn klassiek en er wordt gebruik gemaakt van verschillende thema’s. Bij een klassieke stijl kunnen sierlijsten en ornamenten natuurlijk niet ontbreken en daarom heeft Het Schippertje bijgedragen aan het restaureren en plaatsen hiervan.

wanddecoratie sierlijsten klassiek hotel
ornamenten sierlijsten klassiek hotel

Sierlijsten en ornamenten aan wanden en plafonds

In Au lit Jerome is gekozen voor een combinatie tussen klassiek en modern. De strakke koof- en perklijsten geven een moderne draai aan het traditionele interieur. Ook in de gedetailleerde ornamenten tussen en naast de sierlijsten is het classicisme terug te zien. Naast het plaatsen van de ornamenten heeft het Schippertje ook de bestaande plafondlijsten gerestaureerd. Op de bovenstaande afbeelding ziet u hier een voorbeeld van.

De geplaatste wandpanelen, de sierlijst om de spiegel en het ornament aan het plafond zorgen voor een prachtige neo-klassieke sfeer. Ook hier is een prachtige combinatie te zien van een sierlijst en kunst. Het vormt samen een mooi geheel en draagt bovendien bij aan de sfeer in de kamer.

Dit project geeft een voorbeeld van de mogelijkheden en verschillende stijlen. De wandpanelen in combinatie met de drukke print zorgen voor een frisse uitstraling en de kooflijsten dragen bij aan een strakke look. Daarnaast is er aan het plafond een opbouw te zien van verschillende koof- en perklijsten die samen een geheel vormen. Hierdoor ontstaat een mooie brede, samengestelde lijst.

rozetten sierlijsten klassiek hotel
ornamenten sierlijsten klassiek hotel

Contact

Wilt u deze typische combinatie van modern en klassiek ook in uw woonhuis, horecapand of hotel terugzien? Dan bent u bij ornamenten- en sierlijstengieterij Het Schippertje aan het juiste adres. Kom langs in onze showroom in Harderwijk om onze gehele collectie te bekijken, of kijk eerst even rond op de website. Heeft u vragen over onze producten of wilt u advies over uw project, stuur dan gerust een mail naar info@het-schippertje.nl. Wij helpen u graag uw ideeën tot werkelijkheid te brengen!

ornamenten sierlijsten klassiek hotel