Kantoorpand Amersfoort 2

Categorie: Commercieel

Sierlijsten in kantoorpand

Naast woonhuizen en horecagelegenheden doet Het Schippertje ook regelmatig commerciële projecten. Dit kantoorpand van Comma Vastgoed in Amersfoort is daar een fraai voorbeeld van. Om de vergaderruimtes extra karakter te geven heeft Het Schippertje in dit bedrijfspand een aantal prachtige ornamenten en plafondlijsten mogen aanbrengen. Het Schippertje ontwerpt, produceert én installeert al meer dan 50 jaar dit soort bijzondere ornamentenplafonds.

plafondlijsten en ornamenten amersfoort

Plafondlijsten & Gordijnkoven

Om een eenduidig geheel te creëren is ervoor gekozen om in alle ruimtes hetzelfde plafond toe te passen. Het enige verschil hierbij is dat er in één van de ruimtes twee rozetten zijn geplaatst, terwijl er in de andere ruimtes een enkel rozet te zien is.

Rondom elke ruimte is gewerkt met kooflijsten van het type KL70. Deze grote plafondlijsten benadrukken de grote, hoge plafonds in dit pand en maken de overgang tussen wand en plafond compleet. Bijzonder aan dit project is bovendien dat er in elke ruimte met zogenaamde gordijnkoven is gewerkt. Op deze manier kunnen de plafondlijsten ook voor ramen langs worden geplaatst en wordt de gordijnrail verborgen. Ook laat dit zijn dat buizen of andere obstakels langs het plafond geen problemen vormen voor onze installateurs!

plafondlijsten en ornamenten amersfoort
plafondlijsten en ornamenten amersfoort

Plafondlijsten en ornamenten

Op de plafonds is vervolgens gewerkt met kaders van perklijsten. Het buitenste kader is gemaakt met perklijst L23; daarbinnen wordt gebruik gemaakt van hoekstukken H51 en perklijst L9a. Door met twee plafondlijsten van verschillend formaat te werken is er een mooi verloop te zien van buiten naar binnen op het plafond. Hierdoor oogt het plafond nog hoger dan het in werkelijkheid is!

In het midden van de plafonds is één van de meest unieke rozetten van Het Schippertje toegepast. U ziet hier het rozet EC-R 102. Dit is een samengesteld rozet, dat uit 13 losse onderdelen bestaat. Door zo een rozet uit losse onderdelen samen te stellen lijken de elementen zo uit het plafond te komen! Dit geeft een chic en authentiek effect aan het ornament.

plafondlijsten en ornamenten amersfoort
sierlijsten en ornamenten amersfoort

Contact

Bent u geïnteresseerd in plafondlijsten of ornamenten? Of wilt u inspiratie opdoen voor een project? Kom dan eens langs in onze showroom in Harderwijk! Hier is het merendeel van ons assortiment op voorraad. Bovendien is er altijd een adviseur aanwezig die u kan helpen bij het vinden van een passend ontwerp. U kunt ook eerst kosteloos ons inspiratieboek aanvragen.

Wilt u ook op de hoogte blijven van onze nieuwste projecten en ideeën? Volg ons dan op Instagram!