De Huismuts – Den Bosch

Categorie: Woonruimte

De Huismuts

Op het gebied van interieurinspiratie is De Huismuts (@dehuismuts) al tijden een begrip. Met mooie foto’s, veel humor en een goed gevoel voor interieur is zij een inspiratiebron voor al haar volgers.

Een stijlvolle, creatieve blik op interieur is een belangrijk onderdeel van haar content. Bij een verhuizing naar Den Bosch werd daar dan ook veel aandacht aan besteed. Eén van de opvallendste toevoegingen aan haar interieur zijn de sierlijsten op de wand en plafond. Het Schippertje heeft de Huismuts geholpen bij het uitzoeken en bevestigen van deze wandlijsten en plafonddecoratie.

Op deze pagina vind je een overzicht van dit mooie project en de sierlijsten die daarvoor zijn gebruikt. De perfecte inspiratie voor jouw eigen woning!

Wandlijsten in huis bij De Huismuts
Wandlijsen en plafondlijsten bij de Huismuts

Moderne Wandlijsten

Met wandlijsten kun je op een subtiele manier verdelingen maken op de muur. Hiermee kun je bijvoorbeeld de overgang tussen verschillende woongedeelten benadrukken of een kunstwerk omranden. Ook is dit mooi toe te passen boven het tv-meubel. De binnenkant van een vak met sierlijsten kan mooi behangen worden, of in een andere kleur geschilderd worden om extra contrast in de ruimte te brengen.

Door voor strakke, niet al te brede sierlijsten te kiezen zorg je ervoor dat de wanddecoratie een meerwaarde is en niet overheerst. Hier is gebruik gemaakt van de wandlijst L110 Doordat er talloze soorten en maten moderne wandlijsten zijn kun je altijd iets vinden dat precies aansluit bij jouw woonwensen.

Woonkamer bij De Huismuts
wandverdeling met sierlijsten bij De Huismuts

Plafonddecoratie

Om het klassieke karakter van dit mooie huis in Den Bosch te benadrukken is er ook op het plafond decoratie van gips aangebracht. Een mooie kooflijst (onze KL20) is bijvoorbeeld gebruikt om de overgang tussen wand en plafond te bekleden. Vervolgens is er een fraai kader gemaakt op het plafond, om de lichtpunten heen. Hiervoor is perklijst L41 gebruikt. De bijbehorende hoekstukken (H41) geven het vak een klassieke uitstraling. Tenslotte zijn er bij de lichtpunten schitterende rozetten geplaatst. Deze bijzondere barokke decoraties (rozet type EC-R 102) vormen het hoogtepunt van dit bijzondere plafond.

Het Schippertje uit Harderwijk is al meer dan 50 jaar specialist op het gebied van sierlijsten, ornamenten en beelden van gips. De adviseurs van Het Schippertje helpen je bovendien bij het uitzoeken van de juiste producten voor jouw project. Vervolgens kunnen wij de sierlijsten leveren, of zelfs komen installeren! Zo ben je verzekerd van een prachtig resultaat. Benieuwd naar moderne wandlijsten voor jouw woning? Neem dan vooral eens contact met ons op via info@het-schippertje.nl.

Woonkamer van de Huismuts met sierlijsten

Contact

Bent u ook geïnteresseerd in moderne sierlijsten voor uw plafond of wand? De adviseurs van Het Schippertje denken graag met u mee om tot een passend ontwerp te komen. In onze showroom kunt u alle producten bekijken en helpen wij u met het maken van uw keuze.

Om alvast wat inspiratie op te doen kunt u ook ons gratis inspiratieboek aanvragen. Voor vragen kunt u mailen naar info@het-schippertje.nl of bellen met 0341-418461.