De Refter, Dokkum

Categorie: Horeca

Sierlijsten op de wand of het plafond zijn zeker niet alleen geschikt voor herenhuizen in de Randstad. Ook in het noorden van Nederland staan schitterende klassieke panden waar plafond- en wanddecoratie in passen. Een goed voorbeeld daarvan is deze bijzondere stadslocatie in het oude centrum van Dokkum. De Refter is gevestigd in een chique oud pand aan de markt in de binnenstad en die klassieke sfeer is in het interieur goed terug te zien. Het Schippertje heeft daaraan bijgedragen door fraaie ornamenten en sierlijsten als wanddecoratie en plafondversiering te plaatsen!

plafond van restaurant met een perkvak en een ornament boven kroonluchter
sierlijsten op de wand

Plafonddecoratie

Op het grote plafond boven het restaurantgedeelte is één van onze meest unieke rozetten geplaatst. Dit meerdelige plafondornament, de EC-R 102, is opgebouwd uit 13 onderdelen. Dit geeft het rozet een open en authentieke uitstraling. Samen met de grote kroonluchter is dit daardoor echt de blikvanger van het plafond!

Ook boven de bar zijn sierlijsten geplaatst. De buitenste sierlijst is de perklijst L106 en daarbinnen is de perklijst L1 bevestigd. De hoekjes zijn tenslotte verfraaid met afgeronde sierlijsten en vier kleine rozetjes.

Sierlijsten op de wand

Een belangrijk onderdeel van dit project is de wanddecoratie die is aangebracht. Op de foto hieronder ziet u goed hoeveel diepte en karakter dit aan een wand geeft. Ten eerste zijn er op heuphoogte sierlijsten op de wand geplaatst als begin van de lambrisering. Hiervoor is de lambriseringslijst L86 gebruikt. Daaronder is de lambrisering uitgebreid met wandtegels die omlijst zijn met een smalle perklijst (de L85).

Boven de lambrisering zijn verschillende vakken gemaakt die passend zijn voor elk deel van de wand. Om het schilderij is een mooie brede perklijst geplaatst (sierlijst L106). Vervolgens is op de smalle wand naast de doorgang enkel een fijn, smal sierlijstje geplaatst zodat alles in verhouding blijft. Daarvoor is perklijst L66 gebruikt. Op de wand rechts van de deur is tenslotte een combinatie van deze twee sierlijsten gebruikt. Hier zijn bovendien speciale hoekstukjes (hoek H11) aan toegevoegd om dit deel extra bewerking te geven.

sierlijsten op de wand
sierlijsten op de wand

Contact

Al met al is dit hele project, van plafond- tot wanddecoratie, samen met de opdrachtgever ontworpen. Wij denken in dit soort grote projecten dus graag mee om de meest passende producten en combinaties te kiezen. Zo heeft u altijd een resultaat dat precies klopt bij de rest van de inrichting en natuurlijk uw wensen! Voor een aantal voorbeelden van wanddecoratie die wij als uitgangspunt gebruiken kunt u onze pagina ‘Voorbeeldwanden‘ bezoeken. Wilt u zien hoe het resultaat eruit komt te zien in andere projecten? Kijk dan eens naar dit overzicht van wanddecoraties die Het Schippertje heeft aangebracht.

Bent u benieuwd of wij ook voor uw project iets kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op per mail (info@het-schippertje.nl) of telefoon (0341-418461). Wij geven u dan gratis en vrijblijvend advies op maat. Om echt een indruk te krijgen van de mogelijkheden is het bovendien een goed idee om eens langs te komen in onze showroom. Daar kunt u bijna het hele assortiment bekijken en wordt u geholpen door één van onze adviseurs.