Den Haag, woning uit 1906

Categorie: Woonruimte
Aan de rand van het centrum, in het bruisende Den Haag, ligt de mooie woning van Francesca en haar gezin.

Francesca en haar gezin houden van ontdekken, reizen, lifestyle, gezelligheid en elkaar. En dat is terug te zien in de inrichting van de woning. Zo hebben zij gebruik gemaakt van natuurlijke producten, lichte kleuren, stoffen en meubels. Toen zij deze woning betrokken had zij één aspect heel duidelijk voor ogen; hier moeten sierlijsten komen. En daarvoor was Het Schippertje bij uitstek de juiste keuze.

In deze woning is rijkelijk gebruik gemaakt van sierlijsten, zowel op het plafond als op de wanden. Het speelse ontwerp op het plafond trekt meteen de aandacht bij binnenkomst en geeft een prachtige eenheid in de ruimte.

julia mekkes lijsten
julia mekkes lijsten
Met bestaande producten uit ons assortiment is dit plafond tot stand gekomen. De rondingen zijn opgebouwd met vier gebogen hoekstukken die aansluiten op een bijpassende perklijst. De strakke perklijst die aansluit op de ronde hoeken creëert vier vakken die omkaderd worden door een grotere, strakke perklijst. Als finishing touch is hier ook nog gebruik gemaakt van een klein bloemen-rozet op elke hoek van het perkvak*. In het midden van het geheel is hier gekozen voor een klassiek-modern rozet.

*Een perkvak is een kader dat gecreëerd wordt op het plafond. Dit kan op allerlei verschillende manieren tot stand gebracht worden, met tal aan combinaties. Voor meer informatie en hulp bij het maken van een dergelijke combinatie kun je contact met ons opnemen of onze showroom bezoeken.

 

Hier vind je de links naar de gebruikte artikelen:

L 9A  |   H 9A   |   L 23   |   R 32   |   R 104

julia mekkes lijsten
julia mekkes lijsten

Wandlijsten

In de woning van Francesca is ook rijkelijk gebruik gemaakt van wandlijsten. Zij en haar gezin hebben gekozen voor een mooie, aanwezige lijst om vakken mee te maken op de muur. Ondanks de relatief smalle opzet van de woonkamer, maakt deze relatief grote lijst kalme indruk en overheerst hij niet in het geheel. Het feit dat er is gekozen voor licht kleuren op de muur en het plafond houdt het geheel luchtig en prettig om in te verblijven. Aan de zijde waar de lichte, comfortabele bank staat, is gekozen voor een simpele verdeling van wandlijsten. Wij noemen deze verdeling ook wel ‘wand A’. Wat wij hiermee bedoelen is; een rechthoekig vak dat van de vloer tot aan het plafond loopt, en datzelfde vak meerdere keren herhaald. In dit geval is het een opstelling van drie gelijke vakken geworden. Door de symmetrie van deze verdeling kom je nooit in de knoop met bijvoorbeeld meubelstukken die in de ruimte komen te staan. Aan de andere kant van deze woonkamer, waar onder anderen de TV staat, is gekozen voor een wat speelsere opstelling van de wandlijsten. Deze opstelling noemen wij wand D’. Dit houdt in dat er gebruik is gemaakt van een dubbele rij vakken onder elkaar, met een horizontale lambrisering over de gehele lengte van de muur. De lambrisering is in dit geval van een bredere lijst gemaakt dan de lijst waarmee de vlakken zijn gemaakt. Ook wordt bij wand D vaak gebruik gemaakt van een variatie aan smal, breed, smal.

Heb je hulp nodig bij het invullen van de wanden bij jou thuis? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag.

 

Hier vind je de links naar de gebruikte artikelen:

L 46   |   L 106

julia mekkes lijsten
julia mekkes lijsten
Contact

Bent u ook geïnteresseerd in sierlijsten voor uw woning? Neem dan contact met ons op via info@het-schippertje.nl of bel naar 0341-418461. Wij voorzien u graag van specialistisch advies, toegespitst op uw project en uw wensen. Voor meer inspiratie kunt u ook kosteloos ons boek aanvragen of eens langskomen in onze showroom. Daar kunt u ons hele assortiment bewonderen en zelfs een aantal complete voorbeeldwanden- en plafonds zien!