Diverse Projecten – Particulier

Categorie: Woonruimte

Diverse Projecten – Particulier

Hier vindt u een overzicht van een aantal kleinere, maar zeker noemenswaardige particuliere projecten van Het Schippertje. In deze woonhuizen zijn één of meerdere ruimtes verfraaid met onze sierlijsten, rozetten of andere plafonddecoratie. Het Schippertje kan deze ornamenten voor uw project produceren én monteren.

Ornamenten en sierlijsten in woonhuis Lelystad

In een woonhuis te Lelystad heeft Het Schippertje bijvoorbeeld kooflijsten en perklijsten mogen monteren. Het huis heeft een bijzondere sfeer door de ensuite deuren. De kooflijst is subtiel en past daardoor bij het moderne interieur. Dit is de KL135, een prachtige keuze als u een klassieke tint wilt geven aan een strak ingericht pand. Op het plafond is bovendien met de kleine perklijst L2 en bijpassende hoekstukken een vak gemaakt.

ornamenten in diverse woonhuizen
ornamenten in diverse woonhuizen

Ornamenten in woonhuis Harderwijk

In deze knusse woning te Harderwijk heeft Het Schippertje een aantal fraaie ornamenten en sierlijsten mogen plaatsen. Deze plafonddecoratie maakt het huis helemaal af!

In de overgang van wand naar plafond is gebruik gemaakt van de kooflijst KL77, een stevige kooflijst met een klassiek profiel. Deze sierlijst omrandt het hele plafond, inclusief de gordijnkoven. Naast kooflijsten zijn er ook perklijsten geplaatst, in een rechthoekig kader op het plafond. Er is hier gebruik gemaakt van een subtiele, symmetrische sierlijst: de perklijst L110. Het strakke van de sierlijst wordt bovendien onderbroken door de gebogen hoekstukjes (hoek H110).

Centraal op het plafond is tenslotte het meerdelige rozet EC-R 101 geplaatst. Dit klassieke rozet, dat bestaat uit 13 losse ornamenten, is één van de meest populaire plafondornamenten uit ons assortiment.

Sierlijsten in Jaren ’50 woonhuis te Utrecht

In dit heel bijzondere woonhuis in Utrecht heeft het montageteam van Het Schippertje een uniek plafond gecreëerd. De strakke stijl van deze woning uit de jaren ‘50 komt duidelijk terug in de kaders die op het plafond zijn gemaakt. De perklijst (ook wel kaderlijst genoemd) die u hier ziet is één van de meest moderne sierlijsten uit ons assortiment: de L53. Door het strakke, hoekige profiel sluit de perklijst perfect aan bij het interieur.

Om te beginnen is er een rechthoekig vak geplaatst over het gehele plafond. Vanuit het midden van elke zijde is vervolgens een lijn richting het midden van het plafond gemaakt, die uitkomt in de punten van twee ruitvormig kaders: één boven de zitkamer, één boven de keuken. Hierbinnen is telkens nog een kleinere ruit gemaakt om de moderne lampen heen. Dit plafond laat goed zien hoe sierlijsten ook voor een modern plafond een echte meerwaarde kunnen zijn! Bovendien is dit project een goed voorbeeld van hoe Het Schippertje de juiste, op maat gemaakte oplossingen kan leveren voor uw project.

ornamenten in diverse woonhuizen
ornamenten in diverse woonhuizen

Contact

Kan uw pand ook wel een ornamentenplafond gebruiken? Neem dan contact met ons op via info@het-schippertje.nl, of kom langs in onze showroom in Harderwijk. Daar kunt u niet alleen  bewonderen, maar ook een aantal schitterende voorbeeldplafonds. Hoe dan ook helpen wij u met plezier met uw project en voorzien wij u graag van professioneel advies.