Edam, woonhuis aan de haven

Categorie: Woonruimte

Aan de haven van Edam ligt de prachtige, ruime woning van Nathalie gevestigd.

Nathalie wist eigenlijk al precies wat zij wilde voor haar nieuwe huis. Gelukkig is zij zelf enorm handig en thuis in het ontwerpen, dus maakte zij een eigen 3-D ontwerp de invulling die zij voor ogen had. Om eens een keer ‘wat anders’ te doen koos zij ervoor om vooral met verschillende structuren en dieptes te werken, in plaats van verschillende kleuren of patronen. En hoe kun je beter diepteverschil creëren dan met wandlijsten? Precies. Het resultaat is een ware eye-catcher geworden in de woning en vervelen doet het absoluut niet!

Wil je meer zien van de inrichting van Nathalie? Volg haar dan vooral op Instagram (@maison_au_nouveau_port). Hier deelt zij dagelijks de leukste binnen kijkers in haar woning.

julia mekkes lijsten

Van origine was de woning vrij gedateerd, er was een hoop op te knappen. Vanwege de karakteristieke plek waar de woning gelegen is en het feit dat de woning al geruime tijd bestond, wilde Nathalie toch graag kenmerkende elementen terugbrengen in het interieur. Om die reden is er niet enkel gekozen voor wandlijsten, maar zijn er ook bewerkte, sierlijke hoekstukken aan het plaatje toegevoegd. Zo is er toch een bepaalde klassieke sfeer behaald. Dit in combinatie met de kleurrijke accessoires en soms gedurfde combinatie aan vormen en stoffen maakt het een plaatje waar je niet snel op uitgekeken raakt.

julia mekkes lijsten
julia mekkes lijsten

De lange muur in de ruimte is ruim 12 meter en daarmee een uitdaging om invulling te geven. Door een variatie aan smal, breed, smal te maken zorg je ervoor dat je bepaalde elementen in de ruimte kan benadrukken. Zo zien we dat elke ruimte zijn eigen verdeling heeft als het ware, en toch sluit alles mooi op elkaar aan. Voor de vakken is gekozen voor een asymmetrische lijst van ruim 5 cm. breed, met een horizontale lambriseringslijst die over de gehele lengte van de muur loopt om alles met elkaar te verbinden. Voor de verbinding van de klassieke hoeken is een smalle lijst gebruikt van 2 cm. breed.

 

Hier vind je de links naar de gebruikte artikelen:

H 29   |   L 46   |   L 66   |   L 106     

 

julia mekkes lijsten
julia mekkes lijsten
julia mekkes lijsten
Contact

Bent u ook geïnteresseerd in sierlijsten voor uw woning? Neem dan contact met ons op via info@het-schippertje.nl of bel naar 0341-418461. Wij voorzien u graag van specialistisch advies, toegespitst op uw project en uw wensen. Voor meer inspiratie kunt u ook kosteloos ons boek aanvragen of eens langskomen in onze showroom. Daar kunt u ons hele assortiment bewonderen en zelfs een aantal complete voorbeeldwanden- en plafonds zien!