Woonhuis haven Edam

Categorie: Woonruimte
Sierlijsten met een hoekstuk woonkamer

Aan de haven van Edam ligt de prachtige, ruime woning van Nathalie.

Nathalie wist eigenlijk al precies wat zij wilde voor haar nieuwe huis. Gelukkig is zij zelf enorm handig en thuis in het ontwerpen, dus maakte ze een eigen 3D-ontwerp  zoals zij dat voor ogen had. Om eens een keer ‘wat anders’ te doen koos zij ervoor om vooral met verschillende structuren en dieptes te werken, in plaats van verschillende kleuren of patronen. En hoe kun je beter diepteverschil creëren dan met wandlijsten? Precies. Het resultaat is een ware eye-catcher geworden in de woning en vervelen doet het absoluut niet!

Wil je meer zien van de inrichting van Nathalie? Volg haar dan vooral op Instagram (@maison_au_nouveau_port). Hier deelt zij dagelijks de leukste binnen kijkers in haar woning.

Wandlijsten met hoekstukken

Van origine was de woning vrij gedateerd, er was een hoop op te knappen. De woning bestaat al lang en is gelegen op een karakteristieke plek. Daarom wilde Nathalie graag kenmerkende elementen terugbrengen in het interieur. Dus is er niet enkel gekozen voor wandlijsten, maar zijn er ook bewerkte, sierlijke hoekstukken aan het plaatje toegevoegd. Zo is er toch een bepaalde klassieke sfeer neergezet. In combinatie met de kleurrijke accessoires en soms gedurfde combinaties van vormen en stoffen maakt dit een plaatje waar je niet snel op uitgekeken raakt!

Wandlijsten in de keuken  met gipshoekstuk
Sierlijsten met hoekhoekstukken van gips

Wandverdeling op lange wand

De lange muur in de ruimte is ruim 12 meter en daarmee een uitdaging om invulling aan te geven. Door een variatie van smal, breed, smal te maken zorg je ervoor dat je bepaalde elementen in de ruimte benadrukt. Zo zien we dat elke ruimte als het ware zijn eigen verdeling heeft, en toch sluit alles mooi op elkaar aan. Voor de vakken is gekozen voor een asymmetrische lijst van ruim 5 centimeter breed. De horizontale lambriseringslijst die over de gehele lengte van de muur loopt verbindt alles met elkaar. Voor de verbinding van de klassieke hoeken is een smalle lijst gebruikt van 2 centimeter breed.

 

Hier vind je de links naar de gebruikte artikelen:

H 29   |   L 46   |   L 66   |   L 106

Wandlijsten met hoek in de  keuken
Wandlijsten met grote hoekstukken achter de bank
Contact

Bent u ook geïnteresseerd in sierlijsten voor uw woning? Neem dan contact met ons op via info@het-schippertje.nl of bel naar 0341-418461. Wij voorzien u graag van specialistisch advies, toegespitst op uw project en uw wensen. Voor meer inspiratie kunt u ook kosteloos ons boek aanvragen of eens langskomen in onze showroom. Daar kunt u ons hele assortiment bewonderen en zelfs een aantal complete voorbeeldwanden- en plafonds zien!