Gemeentehuis Gouda

Categorie: Commercieel

Wandornamenten in gemeentehuis Gouda

In 2012 heeft ornamentengieterij Het Schippertje wandornamenten geplaatst in het Huis van de Stad in Gouda. Het gemeentehuis van Gouda werd te klein en was toe aan vervanging. Er is besloten om een ‘Huis van de Stad’ te bouwen naast het station van Gouda. Het gebouw is bijzonder herkenbaar aan de buitenkant vanwege het stroopwafelmotief, opgebouwd uit glas en baksteen.

Bij binnentreden van het Huis van de Stad komt u in een grote entree met links en rechts trappen naar boven. Als u naar boven kijkt, ziet u een half rondlopende wand die naar voren komt. Deze wand bestaat uit 2.165 G-vormige wandornamenten die stuk voor stuk zijn vervaardigd en gemonteerd door Het Schippertje.

wandornamenten gemeentehuis Gouda
wandornamenten gemeentehuis Gouda
wandornamenten gemeentehuis Gouda

G-Vormige Wandornamenten

De G-ornamenten, die uiteraard symbool staan voor de stad Gouda, komen uit de wand naar voren waardoor er een prachtig 3D effect ontstaat. Als u dichter bij de wand komt zult u zien dat het G-ornament telkens gedraaid en gespiegeld terugkeert. Zo is de enorme kale wand in één keer levendig geworden.

Het maken van een 3D-wand met doorlopend motief is altijd een heel gepuzzel. In het Huis van de Stad zijn er echter nog twee uitdagingen. De wand loopt namelijk rond én staat schuin naar voren. Hierdoor is de wand aan de bovenkant anderhalf keer zo breed als aan de onderkant en loopt de wandverdeling als een waaier uit elkaar.

Contact

Deze muur bewijst dat ornamenten ook in een uiterst strak interieur te verwerken zijn. Of u nu in een nieuwbouwwoning of een oud herenhuis woont, een restaurant of hotel wilt renoveren of uw bedrijfspand compleet wilt maken, sierlijsten en ornamenten van Het Schippertje passen overal! Als u interesse heeft in onze producten of vragen heeft over de mogelijkheden, neem dan snel contact met ons op via info@het-schippertje.nl. Voor meer inspiratie raden wij u ook aan om langs te komen in de showroom te Harderwijk. Daar hebben wij nagenoeg ons gehele assortiment op voorraad en kunt u bovendien meerdere complete plafonds bekijken.

wandornamenten gemeentehuis Gouda