Theater Grévin, Praag

Ornamenten van gips in Theater Grévin, Praag

In april 2014 is in de hoofdstad van Tsjechië het tweede wassenbeelden museum van Grévin geopend in Europa. Ornamenten- en sierlijstengieterij Het Schippertje uit Harderwijk is in december 2013 benaderd om mee te werken aan dit prachtige project. Het middelpunt van dit museum is een groot theater komen. In en om dit theather staan uiteraard wassenbeelden van bekendheden. John Lennon is bijvoorbeeld een vaste gast van het theater, en Mozart steelt hier regelmatig de show vanaf de planken.

Het theater bestaat uit drie verdiepingen. Van boven tot beneden is het gemaakt van minerale materialen, waarvan 90% gips. Hierbij speelt Het Schippertje een belangrijke rol. Bovenin het theater wordt de overgang van wand naar plafond namelijk bekleed met een grote kooflijst. In de hoeken hangen twee grote consoles. Bovendien zijn hier op de wand grote, krullende ornamenten geplaatst.

Een verdieping lager komt u uit op het balkon. Hiervandaan heeft u een mooi uitzicht over het gehele theater. Nog een verdieping lager loopt u het theater binnen en ziet u direct de rode klapstoeltjes, waarop hier en daar bekende figuren zitten of staan, kijkend naar de voorstelling. Achterin vindt u twee nissen met in elk een bankje. De hoekelementen in deze nissen zijn voorzien van een decoratieve krul.

Een grote gipsen toog met zware krullen vormt het podium. Aan beide zijkanten hangt een balkon  met daarboven eveneens een toog. Het sluitstuk van deze togen is een grote nar die vrolijk voor zich uit kijkt. Aan beide kanten zijn de togen bovendien voorzien van prachtige weelderige ornamenten die samen met de voorkant tot één geheel komen.

Contact

Alle hiervoor genoemde ornamenten zijn geproduceerd en gemonteerd door Het Schippertje. Zoals u ziet kan ons product op vele manieren gebruikt worden. Niet alleen grootse theaters zoals deze, maar ook bijvoorbeeld woonhuizen of horecagelegenheden kunnen voorzien worden van een passend ornamentenplafond of wanddecoratie. Bent u hierin geïnteresseerd of heeft u vragen? Stuur dan een mail naar info@het-schippertje.nl, of kom langs in onze showroom in Harderwijk om ons assortiment te bekijken.