Herenhuis te Weesp

Categorie: Woonruimte

Restauratie en maatwerk in Weesp

In juli 2014 werd Ornamenten- en Sierlijstengieterij Het Schippertje gevraagd om een authentiek plafond te vernieuwen in Weesp. Dit oude herenhuis is een monumentaal pand dat helemaal is gerestaureerd. De originele plafonds zijn ondanks de monumentale status verwijderd door de vorige eigenaar. Dus is Het Schippertje ingeschakeld om het plafond aan de hand van oude foto’s exact in de originele staat terug te brengen. Dit soort restauratie- en maatwerk is Het Schippertje op het lijf geschreven! Alle producten zijn door ons op maat gemaakt én door ons montageteam bevestigd.

maatwerk rozetten weesp
maatwerk rozetten weesp

Het hele plafond is opgebouwd uit twee precies dezelfde kaders met daarbinnen een rozet. Op basis van de oude foto’s is heeft Het Schippertje dit rozet zo precies mogelijk gerepliceerd. Het rozet bestaat uit 48 waaiers en heeft een doorsnede van maar liefst 112 centimeter. De rand van het rozet is voorzien van wel 144 tanden.

Om het rozet is een grote ring geplaatst om een extra laag aan het plafond toe te voegen. Bovendien zijn er vier hoekstukken gemonteerd die met de ronding mee lopen. Uit de sierlijst waarmee deze hoeken zijn gevormd zijn om de 30 centimeter drie kleine stukjes gehaald. Dit breekt de perklijst een beetje op en zorgt voor extra profiel in het plafond. Tenslotte is het geheel compleet gemaakt met een platte plint langs de randen van het plafond.

plafondlijsten en rozetten weesp
maatwerk rozetten weesp

Ook bij de schouw zat origineel een sierlijst die exact hetzelfde geproduceerd moest worden. Het gaat hier om een lijst die is opgebouwd uit twee onderdelen: een strakke onderlijst en een bovenlijst met blokjesmotief. De onderlijst wordt eerst bevestigd en vervolgens wordt de blokjeslijst daar tegenaan geplaatst. De onderkant van de lijst is bovendien voorzien van kralen als extra decoratie.

sierlijsten en rozetten weesp
maatwerk rozetten weesp

Contact

Wilt u ook een plafond dat precies aan uw wensen voldoet? Of zou u graag uw pand in originele staat herstellen? Neem dan contact met ons op via info@het-schippertje.nl. Wij helpen u graag met vrijblijvend, professioneel advies voor uw project. Voor een goede indruk van alle mogelijkheden raden wij u aan eens langs te komen in de showroom te Harderwijk. Hier kunt u het merendeel van ons assortiment en zelfs een aantal volledige voorbeeldplafonds bekijken. Wij kunnen niet alleen het materiaal voor u produceren en leveren, maar wij beschikken zelfs over een montageteam dat elke dag prachtige plafonddecoratie bevestigt!

In ons magazijn hebben we al onze producten op voorraad, zodat u bij ons nooit voor niets komt. Ook kunnen we aan de hand van de losse lijsten en ornamenten samen met u een plafond samenstellen volledig naar uw keuze. Tevens is ons magazijn ook voor een groot gedeelte ingericht als showroom, zodat u direct een indruk kunt krijgen waar Het Schippertje haar passie heeft liggen. Het vervaardigen van prachtige Sierlijsten & Ornamenten!