Ornamenten en sierlijsten in Het Paleis

Eén van de grootste projecten waaraan sierlijsten- en ornamentengieterij Het Schippertje heeft bijgedragen is de feestzaal Het Paleis in Schiedam.

Doordat er veel vraag was naar een grote, oosterse feestlocatie, besloten twee heren drie bedrijfshallen in Schiedam om te toveren tot Het Paleis. De hallen zijn compleet gestript en verbouwd, waardoor er uiteindelijk 1500 vierkante meter aan vloeroppervlakte is gecreëerd.

Het Schippertje heeft bijgedragen aan deze prachtige feestzaal door plafond- en wanddecoratie van gips aan te brengen, in de vorm van verschillende sierlijsten en ornamenten.

In eerste instantie was het de bedoeling om alleen een aantal kooflijsten aan te brengen en het middenstuk van het plafond leeg te laten. Echter zou men dan tegen de massieve achterkant van de kooflijsten aankijken, wat natuurlijk zonde zou zijn.

Zo is na lang puzzelen het huidige resultaat ontstaan: het plafond is met behulp van kooflijsten verdeeld in diverse vakken. Daarnaast is het middengedeelte verlaagd en ligt het dus gelijk met de koofhoogte.

In de lange gang van het paleis is een kleinere kooflijst geplaatst. Daarnaast is dezelfde perklijst bevestigd die door het hele gebouw gemonteerd is. Bij elk lichtpunt hangt een rozet.

Het centrale ornament

Het middenstuk van het plafond, dat wat eigenlijk leeg zou blijven, is het kolossale pronkstuk geworden van de zaal. Het gaat hier om een samengesteld ornament met een doorsnede van 12 meter, met als middelpunt het grootste rozet uit onze collectie, de 13-delige EC-R 302.

Omringende decoratie

De ring eromheen bestaat uit guirlandes (kleine stukjes ornament van 25cm) omringd door een perklijst en vervolgens weer een ring van guirlandes. Deze laatste twee worden met elkaar verbonden door vier wapenschilden.

Perklijsten met verlichting

Door de perklijsten wat op te dikken en er LED achter te plaatsen is er een 3D-effect ontstaan. Ook op de wanden is met verschillende lagen en LED-licht gewerkt om een mooi idee van diepte te creëren.

Perkvakken

Rondom de vakken zijn perklijsten aangebracht en binnen in de vakken een combinatie van perk- en kooflijsten. De invulling bestaat uit een flinke hoeveelheid ornamenten.

Contact

Bent u geïnspireerd geraakt door dit schitterende project? Neem dan snel contact op met Het Schippertje via info@het-schippertje.nl, of kom langs in onze showroom. U kunt natuurlijk niet alleen voor enorme feestzalen bij ons terecht: wij hebben ook ervaring met woonhuizen, restaurants en hotels.