Het Wapen van Ermelo

Categorie: Horeca

Kooflijst & ornamenten – Wapen van Ermelo

Een voormalig postkantoor in Ermelo dient tegenwoordig als modern Grand Café en restaurant, ‘Het Wapen van Ermelo’. Een mooi plafond mag daarbij natuurlijk niet ontbreken en daarvoor is sierlijsten- en ornamentengieterij Het Schippertje uit Harderwijk ingeschakeld. Het Schippertje is aan de slag gegaan met de productie van de verscheidene sierlijsten en rozetten, en heeft deze vakkundig gemonteerd in dit oude, monumentale pand.

kooflijst en sierlijsten wapen van ermelo

Ornamentenplafond & kooflijst

Het pand waarin het Grand Café gevestigd is heeft een grote oppervlakte en dus grote, uitgestrekte plafonds. Daarom was het aanbrengen van kooflijsten, perklijsten en rozetten zeer belangrijk. Zonder deze ornamenten zouden de plafonds te kaal zijn voor zo’n mooie gelegenheid. In de grote ruimte is er een strakke kooflijst aangebracht in de overgang van wand naar plafond. Dit soort lijstwerk geeft een klassieke tint aan het café. Doordat de kooflijst een strak en rustig motief heeft, trekt het niet teveel aandacht en blijft de moderne stijl bewaard.

kooflijst en sierlijsten wapen van ermelo
kooflijst en sierlijsten wapen van ermelo
kooflijst en sierlijsten wapen van ermelo
ornamenten en sierlijsten wapen van ermelo

Perkvakken

Vervolgens is op ongeveer dertig centimeter van de kooflijst een strakke perklijst gemonteerd, om het grote plafond in vakken te verdelen. In het midden van het plafond is tenslotte een groot rozet aangebracht waaruit een kroonluchter komt. Er is veelvuldig gebruik gemaakt van lichte kleuren. Strakke moderne lijsten gaan goed samen in combinatie met lichte kleuren. Dit geeft een erg rustig effect, wat natuurlijk gewenst is in een mooi grand café.

Om te zorgen dat de verschillende plafonds toch als een geheel overkomen is er in alle ruimtes gewerkt met hetzelfde patroon. Alleen in de grootste ruimte is er gekozen voor een centraal rozet. Er zijn wel verschillende kroonluchters opgehangen om elke ruimte toch zijn eigen karakter te geven.

kooflijst en sierlijsten wapen van ermelo
perklijst en sierlijsten wapen van ermelo

Contact

Al met al is er met de verschillende ornamenten voor gezorgd dat het eens zo sfeerloze postkantoor is veranderd in een strak, modern ingericht Grand Café met klassieke accenten. Bent u enthousiast geraakt door dit project, en zou u dit ook in uw bedrijfspand, horecagelegenheid of woonhuis willen zien? Neem dan contact met ons op via info@het-schippertje.nl, bekijk ons assortiment op deze website of kom langs in onze showroom te Harderwijk. Daar hebben wij al onze producten op voorraad, zodat u ze van dichtbij kunt bekijken. Er hangen bovendien meerdere voorbeeldplafonds, zodat u meteen kan zien hoe de ornamenten eruit gaan zien in uw huis. U kunt altijd bij ons terecht voor vrijblijvend advies van onze specialisten. Wat voor project het ook is, wij helpen u graag om de passende ornamenten of sierlijsten te vinden!

kooflijst en sierlijsten wapen van ermelo