Lijstwerk Hotel Pulitzer

Categorie: Hotel

Lijstwerk en ornamenten in Hotel Pulitzer te Amsterdam

In samenwerking met bouwbedrijf Salverda heeft ornamenten- en lijstengieterij Het Schippertje lijstwerk mogen leveren aan en monteren in het Hotel Pulitzer. Dit hotel ligt aan de Prinsengracht en de Keizersgracht in Amsterdam. Het Hotel Pulitzer omvat maar liefst 25 grachtenpanden en bouwbedrijf Salverda heeft in januari 2016 de eerste bouwfase gerealiseerd; toen werden 80 kamers opgeleverd.

Een gedeelte van deze kamers is voorzien van lijstwerk van Het Schippertje. Onder andere in de Art Collector Suite en de Cosy Suites zijn kooflijsten van het type KL 130 geplaatst. In de Saxenburg Galerijen en de Pulitzer Suite zijn de wanden door Het Schippertje voorzien van vakverdeling. Hier zijn de perklijsten L37 en L46 gebruikt om een mooie lambrisering te creëren. Het kleurverschil tussen de wand en het plafond zorgt voor een prachtig contrast. Hierdoor springt het plafondornament (de RP-14) in de aandacht.

lijstwerk wanddecoratie hotel pulitzer
lijstwerk wanddecoratie hotel pulitzer

Eind 2016 zijn de overige 150 kamers opgeleverd. Hier heeft Het Schippertje opnieuw voor een aantal luxe suites decoratieve plafondlijsten geleverd. Uiteindelijk hebben de ornamenten en sierlijsten van Het Schippertje het luxe karakter van dit hotel mooi benadrukt. Hoewel de ornamenten van klassieke oorsprong zijn, is de algemene indruk toch vrij strak gebleven door geen overdadige profielen te gebruiken.

lijstwerk wanddecoratie hotel pulitzer
lijstwerk wanddecoratie hotel pulitzer

Contact

Spreekt ons lijstwerk tot uw verbeelding? Ziet u onze ornamenten al aan uw plafond hangen? Neem dan snel een kijkje in ons assortiment op deze website, of kom langs in onze showroom in Harderwijk. Daar kunt u al onze ornamenten en sierlijsten bekijken. Wij bieden specialistisch advies en hulp met uw project, of het nu om een woonhuis of een hotel gaat. Onze producten kunnen elk plafond compleet maken en met het grootste assortiment van Nederland en België is er altijd iets naar uw smaak. Voor verdere vragen kunt u mailen naar info@het-schippertje.nl.