Huize Zocher te Haarlem

Categorie: Commercieel

Plafondplinten in  Huize Zocher

Aan het Prinsenbolwerk 3 te Haarlem is in 2015 een luxe woonzorgvoorziening geopend. Op deze locatie in het centrum staat Huize Zocher: een monumentale villa die door Rossence Properties is aangekocht. Rossence Properties heeft 15 luxe appartementen gerealiseerd in deze prachtige villa.

plinten plafond sierlijsten
plinten plafond sierlijsten
plinten plafond sierlijsten

Ornamenten- en sierlijstengieterij Het Schippertje heeft hier twee etages volledig mogen voorzien van lijstwerk en ornamenten. In de meeste ruimtes is gebruik gemaakt van een eenvoudige, strakke sierlijst die op het plafond tegen de muur is geplaatst. Dit zijn plinten met een enkele verspringing. Deze onopvallende sierlijst zorgt ervoor dat de overgang tussen wand en plafond netjes is afgewerkt, zonder al te veel aandacht te trekken.

In andere ruimtes is een iets meer bewerkte gipslijst gebruikt in plaats van de plinten. Hierdoor springt het plafond er in deze ruimtes iets meer uit, maar de algemene aanblik blijft vrij strak. In de eet- en zitkamers is bovendien in het midden van het plafond een 13-delig ornament (EC-R 102) geplaatst. Hier omheen is met perklijsten L46 een vak gemaakt. Zo wordt de mooie kroonluchter op een sierlijke wijze centraal gesteld en is het plafond compleet.

Het doel en uitgangspunt van Huize Zocher is wonen en leven zoals thuis. Dit wordt benadrukt door het rustige interieur en de klassieke, maar bescheiden, sierlijsten en ornamenten van Het Schippertje.

plinten plafond sierlijsten
plafondlijsten plafond sierlijsten

Contact

Bent u onder de indruk van de sierlijsten en ornamenten van Het Schippertje en bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw pand? Neemt u dan gerust contact op via info@het-schippertje.nl, of kom langs in onze showroom. Hier kunt u ons volledige assortiment en zelfs een aantal voorbeeldplafonds bekijken. Hoe dan ook voorzien wij u graag van vrijblijvend en professioneel advies voor uw project. Ongeacht of het om een woonhuis, een horecapand of een kasteel gaat, Het Schippertje kan u helpen!