Jan Luijkenstraat

Categorie: Woonruimte

Sierlijsten in Jan Luijkenstraat

Vlakbij het Rijksmuseum ligt de Jan Luijkenstraat. Hier staan een aantal schitterende oude panden, waar sierlijsten en ornamenten natuurlijk niet kunnen ontbreken! In dit pand heeft Het Schippertje mogen meewerken aan een aantal prachtige klassieke plafonds op meerdere verdiepingen. Deze ontwerpen zijn samen met de opdrachtgever samengesteld met producten uit ons assortiment. Daardoor heeft deze woning nóg meer karakter heeft gekregen!

klassiek perkvak van sierlijsten, ornamenten en hoekstukken in herenhuis Amsterdam

Klassieke sierlijsten en ornamenten

In de eerste kamer is een groot rechthoekig vak gemaakt met twee sierlijsten van verschillend formaat. In de hoeken zijn klassiek bewerkte hoekstukken (hoekstuk H51) geplaatst om het geheel een brocante uitstraling te geven. Door aan de binnenkant een kleinere sierlijst te gebruiken krijgt het plafond een mooi diepte-effect. Aan de buitenkant is de perklijst L23 gebruikt; daarbinnen is de L9A gebruikt. Door gebruik te maken van speciale rondingen (H9A) loopt de sierlijst met de vorm van de hoekstukken mee. Het tweedelige ovalen rozet (rozet R500) in het midden maakt het plafond helemaal af!

Om de bestaande schouw ook nog meer bij de ruimte te betrekken is deze uitgebreid met een mooie kooflijst. Hiervoor is de kooflijst KL70 gebruikt. Langs de rand van de rest van het plafond loopt bovendien een gladde plint (zie ons assortiment) om de overgang van wand naar plafond af te werken.

sierlijsten en ornament op het plafond in herenhuis Amsterdam
sierlijsten en ornament op het plafond in herenhuis Amsterdam
sierlijst in huis in amsterdam gevormd als een ruit

Plafond met ruitvorm van sierlijsten

In één van de andere ruimtes is ook een klassiek gedecoreerd plafond gemaakt, maar met een heel ander uiterlijk dan het eerste. Hier is namelijk gebruikt gemaakt van grote, bewerkte sierlijsten die een kruis vormen richting het midden van het plafond. Om een sierlijst van deze grootte te maken wordt gebruik gemaakt van een onderlijst en een opleglijst. Op een onderlijst (zoals de L37A) zit een vlak gedeelte waarop een bewerkte sierlijst kan worden bevestigd (zoals de L17 Eikenlijst). Om het perkvak nog meer diepte te geven is er aan de binnenkant ook een klein, smal sierlijstje geplaatst (perklijst L2).

Rondom het rozet in het midden is tenslotte een ruitvorm gemaakt met de sierlijsten. Dit creëert een mooi kader voor het plafondrozet en maakt het geheel daardoor vol en compleet. Het centrale ornament op dit plafond is bovendien een bijzonder exemplaar; dit is namelijk een restauratie-ornament uit een oude collectie. Het rozet in combinatie met de ruitvorm maakt dit plafond dus erg uniek!

geruite plafond perkvak met klassieke lijsten en ornamenten in een herenhuis

Contact

Bent u ook geïnteresseerd in een prachtig gedecoreerd ornamentenplafond met sierlijsten en rozetten? Of bent u juist op zoek naar een subtielere oplossing voor uw plafond of wand? Neem dan een kijkje in ons assortiment of bestel kosteloos ons inspiratieboek. Heeft u al direct vragen of wilt u graag advies, toegespitst op uw project? Neem dan contact op via info@het-schippertje.nl of bel naar 0341-418461.