Landhuis Vanenburg

Categorie: Horeca

Maatwerk sierlijsten in Landhuis Vanenburg

De Vanenburg is een prachtig 17e-eeuws kasteel in het Veluwse Putten. Tegenwoordig wordt dit kasteel gebruikt als hotel, maar ook voor vergaderingen en congressen kunt u hier terecht. Bij zo’n locatie hoort natuurlijk passende plafonddecoratie! Sierlijsten- en ornamentengieterij Het Schippertje heeft voor Landhuis Vanenburg gipsen maatwerk geproduceerd en geleverd. Vervolgens zijn deze sierlijsten door het eigen montageteam van Het Schippertje geplaatst. Zoals u op de projectfoto’s kan zien is er sprake van drie verschillende plafonds die gemonteerd zijn.

Sierlijsten met een groot ovaal bij Landgoed Vanenburg
Sierlijsten in ronde vormen bij landgoed Vanenburg

Persoonlijk maatwerk

Het Schippertje levert veel standaard werk maar kan ook maatwerk leveren. Beide plafonds zijn hier een voorbeeld van. Al het lijstwerk is op maat geproduceerd om precies aan de wensen van de opdrachtgever te kunnen voldoen!

Het eerste plafond is verdeeld in verschillende kaders. Hiervoor zijn op maat gemaakte perklijsten gebruikt. Centraal staat het grote ovalen vlak. De vakken er omheen volgen de ronding van dit ovalen vlak, maar doordat er meerdere delen zijn wordt het patroon regelmatig onderbroken. Zo is het plafond één geheel zonder saai en statisch te worden. Tenslotte is er één meter onder het plafond een lambriseringslijst geplaatst en zijn er drie kroonluchters opgehangen om alles compleet te maken.

ornamenten sierlijsten vanenburg
maatwerk sierlijsten vanenburg

Vakverdeling met maatwerk sierlijsten

De andere ruimte waar een plafond is geplaatst heeft een heel andere vorm dan de eerste. Daar hoort natuurlijk een goed passend plafond bij! Het grote oppervlak van het plafond is opgedeeld in symmetrische perkvakken. Hierbij zijn dezelfde sierlijsten gebruikt als in de vorige zaal, zodat er toch eenheid is tussen de verder zo verschillende ruimtes. Alle vakken lopen spits toe naar een centrale ring om het mooi beschilderde midden te benadrukken. Ook hier is weer een lambriseringslijst één meter onder het plafond geplaatst en een schitterende kroonluchter opgehangen.

In beide congresruimtes zijn rondom kooflijsten bevestigd om de overgang tussen wand en plafond zo mooi mogelijk te maken. Deze zalen beschikken beiden over een aantal ramen; om al deze ramen te betrekken bij de ruimte zijn er door Het Schippertje bovendien verschillende gordijnkoven aangebracht.

Contact

Bent u net zo enthousiast als wij zijn over dit prachtige product? Zou uw bedrijfspand, horecagelegenheid of woonhuis ook wel een metamorfose kunnen gebruiken? Neem dan contact met ons op via info@het-schippertje.nl. Van strak, modern lijstwerk tot klassieke rozetten, van lambriseringen tot beklede schouwen: u kunt bij ons terecht! Bekijk ons assortiment op deze website of kom langs in onze showroom in Harderwijk. Wij geven u graag een inkijkje in onze complete voorraad en hebben zelfs een aantal voorbeeldplafonds hangen. Zo kunt u in levende lijve dit product bewonderen. Wat uw project ook is, onze adviseurs en specialisten helpen u graag om de juiste sierlijsten en ornamenten uit te kiezen, of naar uw wens een volledig plafond samen te stellen, eventueel met maatwerk.