Woonhuis Harderwijk 5

Categorie: Woonruimte
Een hoek met een plafondlijst
Platte plint langs het trapgat

Aan de Stationslaan in Harderwijk heeft Het Schippertje een mooi project mogen uitvoeren. Om een subtiel plafond te maken is gekozen voor strakke, moderne sierlijsten. Deze vormen een sierlijke toevoeging aan de ruimte zonder al te opvallend te zijn.

Het volledige plafond in zowel de hal als de woonkamer is omrand met een platte plint (ons type PP10). Deze moderne sierlijsten, ook wel stucplinten of Amsterdamse plinten genoemd, zijn echte klassiekers. In het begin van de 20ste eeuw, tot en met de jaren ’30, werd dit ontwerp veel toegepast. Nu is het nog steeds een heel strakke manier om de overgang van wand naar plafond af te werken. Bovendien is een platte plint heel veelzijdig en goed te combineren met allerlei andere stijlen!

Plafondlijsten in de woonkamer
Ring met een kroonluchter

Moderne sierlijsten en ring

Meer naar binnen op het plafond is een kader gevormd met een perklijst: het type L46. Deze perklijst is een bijzondere combinatie van een klassiek ontwerp waar ook strakke lijnen in zitten. Daardoor is deze zeer geschikt voor redelijk moderne ontwerpen. Om nog iets meer diepte aan het plafond te geven is naast deze brede perklijst nog een kleine, smalle sierlijst geplaatst: ons type L66. Door twee perklijsten naast elkaar te plaatsen creëer je de illusie van een brede strook over het plafond, zonder een hele grote sierlijst nodig te hebben.

 

Tenslotte is het ontwerp compleet gemaakt door een ring in het midden te plaatsen. Deze ring legt de nadruk op het middelpunt van het plafond, waar ook de kroonluchter uitkomt. Hier gaat het om de Ring 1009. Dit is een mooie, gelaagde ring die past bij het moderne interieur.

Sierlijsten met een ring
Sierlijsten op het plafond

Contact

Bent u ook geïnteresseerd in moderne sierlijsten voor uw plafond of wand? De adviseurs van Het Schippertje denken graag met u mee om tot een passend ontwerp te komen. In onze showroom kunt u alle producten bekijken en helpen wij u met het maken van uw keuze.

Om alvast wat inspiratie op te doen kunt u ook ons gratis inspiratieboek aanvragen. Voor vragen kunt u mailen naar info@het-schippertje.nl of bellen met 0341-418461.