Woonhuis Voorburg

Categorie: Woonruimte

Ornamenten- en sierlijstengieterij Het Schippertje plaatst niet alleen ornamentenplafonds in grote commerciele panden: ook woonhuizen zijn uitermate geschikt voor gipsen rozetten en sierlijsten. Een prachtig voorbeeld hiervan is het plafond dat door ons montageteam geplaatst is in een huis in Voorburg.

ornamentenplafonds jugendstil woonhuis
ornamentenplafonds jugendstil woonhuis

Ornamentenplafonds in eetkamer en keuken

Boven de eetkamer en keuken is één groot ornamentenplafond gemonteerd. Door twee perklijsten van verschillende dikten te gebruiken is er een mooi verloop gecreëerd. In de vier hoeken van het perkvak zijn hoekstukken H 440 bevestigd. Deze wijzen naar het midden van het plafond en sluiten perfect aan bij het centrale rozet. Hier hangt het grote vijfdelige rozet ‘R 440’, het pronkstuk van de kamer.

Tenslotte zijn er in de overgang van plafond naar wand kooflijsten geplaatst. Dit is de Kooflijst KL 130. Doordat deze lijsten redelijk strak zijn maar er wel welvingen in zitten, passen deze zowel bij het moderne interieur als bij de sierlijke hoekstukken en het centrale ornament. De close-up foto hieronder laat zien dat een onderbreking van de ruimte (door bijvoorbeeld een trap) geen probleem vormt bij het plaatsen van de kooflijsten. Bovendien zorgt het verschil in kleur tussen de muur en het plafond ervoor dat het lijstwerk er nog meer uitspringt!

ornamentenplafonds jugendstil woonhuis
plafonddecoratie jugendstil woonhuis
ornamentenplafonds jugendstil woonhuis

Ornamentenplafonds in zitkamer en slaapkamer

In de zitkamer is een soortgelijk ornamentenplafond gemonteerd. Opnieuw is er gebruik gemaakt van het rozet R 440 en de bijbehorende hoekstukken H 440. Om de diepte van de ruimte te benadrukken is het perkvak hier rechthoekiger gemaakt. Zo doet deze prachtige kamer nog groter en opener aan!

Een mooi detail dat zowel hier als in de eetkamer is toegepast is het gebruik van een gordijnkoof. Hierbij wordt eerst een rechte lijst vóór de gordijnen geplaatst, waar vervolgens een kooflijst op wordt bevestigd. Zo wordt het plafond niet onderbroken en blijft de ruimte één geheel.

Een ander bijzonder aspect van zowel de zitkamer als de slaapkamer is de donkere wand die beide ruimtes van elkaar scheidt. Het grote contrast tussen de lichte kooflijsten en donkere muur legt heel mooi de nadruk op de overgang van plafond naar wand.

plafondlijsten jugendstil woonhuis

In de slaapkamer is ervoor gekozen om geen rozetten te plaatsen. Op die manier heeft de ruimte een iets rustiger karakter dan de overige ruimtes waar wel volledige ornamentenplafonds zijn gemonteerd. Wel is er bewust gebruik gemaakt van dezelfde kooflijst die ook in de andere vertrekken hangt, om toch eenheid te behouden in de hele woning.

In de overgang van de slaapkamer naar de zitkamer zijn tenslotte twee kleine, subtiele perkvakjes geplaatst om de overgang tussen de twee ruimtes mooi te houden.

ornamentenplafonds jugendstil woonhuis
sierlijsten jugendstil woonhuis

Contact

Bent u geïnteresseerd geraakt in onze ornamentenplafonds, of wilt u graag enkele sierlijsten of rozetten plaatsen? Vindt u dat uw huis ook aan een metamorfose toe is? Neem dan contact met ons op via info@het-schippertje.nl of kom langs in onze showroom te Harderwijk. Wij voorzien u graag van vrijblijvend specialistisch advies en u kunt ons gehele assortiment in levende lijve bewonderen.