In het voorjaar van 2013 heeft Het Schippertje een bijzonder systeemplafond gemaakt in het Park Inn Hotel bij Schiphol. De architect wilde een ornamentenplafond aanbrengen in het restaurant, maar zoals vaak in hotels moet er met regelmaat een reparatie worden uitgevoerd achter het plafond. Dit komt vooral omdat er hotelkamers boven zitten en er wel eens iets fout gaat onder de badkamers.

De makkelijkste oplossing is een systeemplafond, maar daar horen vaak geen ornamenten bij. Het Schippertje werd daarom benaderd om een systeemtegel te ontwerpen met een design erin. Na goedkeuring van de architect is de tegel door het Schippertje in productie  genomen.

Systeemplafond met ornamenten

Het resultaat hiervan ziet u op deze foto’s. Het Schippertje heeft een systeemplafond van gips kunnen leveren dat in een gewoon regelwerk van een systeemplafond hangt. Uiteraard is het gewicht van groot belang aangezien een gewone systeemtegel veel lichter is dan een tegel van gips. Deze ornamenttegel is daarom lichter gemaakt door een speciaal mengsel van het gips waardoor de gipstegel harder is en dus dunner te maken is.

 

Kooflijsten met LED-verlichting

Langs de wanden, 20 centimeter onder het plafond, hangt bovendien een kooflijst die is gebruikt als lichtkoof. Vanuit deze lichtkoof worden de ornamententegels indirect belicht. De kooflijst die hiervoor is gebruikt is de KL2163.

Een lichtkoof zoals deze is tegenwoordig makkelijk te leveren door gebruik te maken van LED-strips. Door de combinatie van moderne LED-verlichting en chique ornamenten op het plafond heeft het restaurant een unieke, tijdloze uitstraling gekregen.

Contact

Bent u ook geïnteresseerd in ornamenten of sierlijsten om uw pand nog meer sfeer te geven? Bekijk dan hier ons assortiment voor een overzicht van wat wij kunnen maken. Wij raden u bovendien aan om eens langs te komen in onze showroom te Harderwijk. Daar kunt u onze producten in het echt bewonderen en zelfs een aantal voorbeeldplafonds bekijken. In de showroom is ook altijd een adviseur aanwezig die u advies op maat kan geven voor uw project. Zo komen we samen altijd tot een prachtig resultaat!