Quintor Groningen

Categorie: Commercieel

Sierlijsten bij Quintor, Groningen

Quintor is een bedrijf in Groningen dat zich richt op het bouwen van software-oplossingen. In 2013 hebben zij één van de monumentale panden tussen het Groninger Museum en het Emmaplein omgetoverd tot hun nieuwe kantoor. Tijdens de verbouwing van dit in 1895 gebouwde pand kwamen er prachtige, maar soms flink beschadigde ornamenten aan het licht. Ornamenten- en sierlijstengieterij Het Schippertje uit Harderwijk heeft bijgedragen aan het in ere herstellen van deze ornamenten.

Onze voorganger had alle plafonds met bijna een meter verlaagd, waardoor je de prachtige maar soms ook flink beschadigde ornamenten aan het plafond niet meer zag. We hebben alle verlaagde plafonds verwijderd en de ornamenten in ere hersteld.

Quintor

Director

rozet, sierlijsten, ornamenten, gips
rozet, plafondornament, gips

Driedelig rozet en kooflijsten

In de vergaderruimte (afbeelding linksboven) is bijvoorbeeld een uitbundig driedelig rozet geplaatst, een combinatie van ring 1087 en rozet R81. Om het rozet heen is vervolgens een perkvak gevormd door onze Eikenlijst in een rechthoek tegen het plafond te bevestigen. De bijpassende hoekstukken van deze rechthoek zijn bovendien naar binnen afgerond om de uitstulpende hoeken van de wand te benadrukken. Tenslotte is de hoek van de wand met het plafond verfraaid met de kooflijst KL70.

Perkvakken en vlakke plint

Naast deze vergaderruimte zijn ook twee chique kantoren aangepakt door Het Schippertje. In één van deze kantoren is het strakke interieur verrijkt met unieke achthoekige perkvakken met sierlijst L46. In het midden van de perkvakken is het meerdelige rozet EC-R 101 bevestigd. Langs de randen van het plafond is ook de vlakke plint L91 gemonteerd: een strakke lijst die perfect past in een moderne ruimte. Bovendien zijn er op het plafond een aantal driehoeken en rechthoeken gestuct om het geheel compleet te maken.

Rozet R200

Het tweede kantoor is op dezelfde wijze gedecoreerd. De rand van het plafond is opnieuw bekleed met de vlakke plint L91, en het perkvak is weer gemaakt van sierlijst L46. Het rozet in het midden van het perkvak is nu het grote tweedelige rozet R200, in plaats van de ronde EC-R 101. Hieruit komt een grote bollamp naar beneden om de vergadertafel te belichten.

lijstwerk gips
rozet sierlijsten klassiek plafond

Contact

Verdient uw kantoor ook een dergelijke opknapbeurt, of wilt u graag sierlijsten laten plaatsen in uw woning? Bekijk dan snel ons assortiment op de website, kom langs bij onze showroom of bestel ons boek! Voor vragen kunt u mailen naar info@het-schippertje.nl, of bellen naar 0341-418461. Wij voorzien u graag van vrijblijvend specialistisch advies.