Rode Leeuw Zwolle

Categorie: Horeca
Coffeeshop Zwolle

In de Rodeleeuwsteeg in Zwolle heeft een nieuwe zaak haar deuren geopend: Coffeeshop De Rode Leeuw. Op deze fraaie locatie in het hart van Zwolle springt De Rode Leeuw er echt uit. Je waant je in een hotellobby – het ademt sfeer, luxe en warmte. Met de grote kroonluchters en zachte achtergrondmuziek is dit niet alleen een afhaalpunt maar juist ook een ontmoetingsplek.

Om de chique sfeer te benadrukken heeft Het Schippertje de plafonds en wanden voorzien van klassieke ornamenten, plafondlijsten en wandlijsten. In dit artikel brengen wij met behulp van een aantal foto’s de make-over in beeld. Nu al nieuwsgierig naar wat wij voor u kunnen betekenen? Stuur dan gerust een mailtje naar info@het-schippertje.nl.

plafondlijsten
plafondlijsten

Wandlijsten en muurversiering

Het Schippertje heeft zich de laatste jaren meer en meer gespecialiseerd in wanddecoratie. Subtiele wandlijsten zijn bijvoorbeeld uitermate geschikt voor in een jaren ’30 woning. In De Rode Leeuw heeft Het Schippertje iets meer uitgepakt: bij de klassieke inrichting hoort ook uitbundige wanddecoratie. Er zijn druk bewerkte sierlijsten (in dit geval de sierlijst L17EL) gebruikt om de wanden op te delen in grote vlakken. Binnen die vlakken zijn grote hoekstukken geplaatst met een klassiek ontwerp (onze H29). Om die hoekstukken aan elkaar te verbinden heeft Het Schippertje nog twee lagen met sierlijsten aangebracht, van buiten naar binnen de L66 en de L120.

Om de ruimte tussen de vlakken verder aan te kleden zijn langwerpige, versierde stroken geplaatst. Hiervoor zijn onze producten E68 (aan de boven- en onderkant), T68 (als middenstuk) en de L68 (als verbindende lijst) gebruikt.

hotel karel v klassieke sierlijsten
plafonddecoratie
Plafondlijsten en ornamenten

Op het plafond is de chique stijl van de wanden doorgezet. In de overgang van wand naar plafond zijn brede plafondlijsten gemonteerd. Op het plafond zijn vervolgens twee kaders in elkaar gemaakt, het binnenste iets smaller dan het buitenste. De hoekpunten van het kader zijn verfraaid met de grote hoekstukken H800. Het middelpunt van het vak is ook meteen de blikvanger van het plafond: hier is het grote, meerdelige rozet R800 bevestigd.

Om de drie lichtpunten boven de receptiebalie ook bij het ontwerp te betrekken, zijn daar drie kleinere ronde rozetten geplaatst.

plafondlijsten
Contact

Heeft u ook een woning of bedrijfspand dat een klassieke make-over kan gebruiken? Of bent u juist op zoek naar iets dat meer subtiel is, zoals strakke wandlijsten of plafondlijsten voor een woonhuis? Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden. Nóg leuker is om eens langs te komen in onze showroom in Harderwijk. Daar zijn bijna al onze producten op voorraad en helpen onze enthousiaste en deskundige adviseurs u bij het maken van een keuze die past bij uw wensen.