Showroom Het Schippertje in Harderwijk

Graag heten wij u van harte welkom in onze showroom aan de Celsiusstraat te Harderwijk. Hier vindt u ons uitgebreide assortiment en voorziet ons personeel u graag van eventueel advies. Natuurlijk mag u ook geheel vrijblijvend een kijkje komen nemen. De afbeeldingen hieronder geven u alvast een kleine indruk. Hopelijk tot snel!

Plafond boven entree

Het eerste dat u zal opvallen als u binnenkomt is het prachtige ornamentenplafond boven de hal. Dit zwaar gedecoreerde ornamentenplafond is één van de pronkstukken van de showroom. Het plafond is verdeeld in meer dan acht vakken en in elk van de buitenste vakken ziet u een exemplaar van de EC-R 101, één van onze meerdelige rozetten. De scheidingen tussen de vakken zijn gemaakt door een perklijst op een dubbele kooflijst aan te brengen. In het middenvak geven de steeds kleiner wordende rondingen een mooi effect van diepte naar het middelpunt toe, waardoor het centrale ornament volledig in de aandacht springt. De vier grote sluitstukken op elk kwart van de grootste ronding maken het plafond af.

Klassiek plafond in kantoor

In het kantoor op de eerste verdieping hangt ook een schitterend klassiek ornamentenplafond. De randen zijn voorzien van een mooie kooflijst, de KL80, met een motief van acantusbladeren. Op het plafond is bovendien een perkvak aangebracht met een eikenlijst. De binnenkant van het vak is bedekt met vlakken met een ruitmotief. Uit dit vlak is een cirkel gehaald waarin geen ruitmotief geplaatst is, maar wel een EC-R 101 rozet. Uit de hoeken van het perkvak zijn kleine vierkantjes gehaald waarin rozet R75 geplakt is; hiermee wordt een speels effect gecreëerd op het anders hoekige plafond.

Ornamentenplafond boven magazijn

Onlangs hebben we in het magazijn van Het Schippertje een nieuw plafond geplaatst. Hier is het grote ornament R800 gebruikt, en eveneens de bijpassende hoekstukken. Deze vormen ook de hoeken van een dubbel perkvak van twee typen eikenlijst, waardoor een mooi diepte-effect ontstaat.