r200 ornament plafond rozet amsterdam

Herenhuis Amsterdam

Herenhuis Amsterdam 

Een recent project van Het Schippertje betrof het plaatsen van sierlijsten en ornamenten in een herenhuis aan de Koninginneweg te Amsterdam. Dit is een schitterende locatie die vlakbij het Vondelpark en het Museumplein gelegen is.

In het huis zijn verschillende vertrekken voorzien van sierlijsten en rozetten van Het Schippertje. Zo zijn zowel in de woonkamer als in de eetkamer op de begane grond perkvakken op het plafond gecreëerd met sierlijst L41 en hoekstukken H41. In het midden van deze plafonds, om de lampen, zijn tweedelige rozetten R200 geplaatst.

Eveneens een bijzonder onderdeel van de woonkamer is de schouw, waarboven kooflijsten KL13 en KL12 zijn aangebracht. Tenslotte zijn in de eetkamer twee gipsen wandlampen W1 geplaatst. Uiteindelijk zorgt de combinatie van de strakke wandlampen, de grote schouw en klassieke rozetten voor een mooie mengeling van klassieke en moderne stijlen.

Ook de eerste verdieping is aangepakt door Het Schippertje. Hier bevinden zich een slaapkamer en een kantoor. In beide vertrekken is opnieuw gebruik gemaakt van perkvakken met sierlijst L41 en hoekstukken H41. Hierna zijn, centraal op beide plafonds, de sierlijke rozetten R47a geplaatst. Deze iets subtielere rozetten passen goed bij de kleinere ruimtes op deze verdieping. Dit is ook terug te zien op de gang, waar met de sierlijst L1 en het rozet R43b is gewerkt.