Grand Hotel Karel V

Categorie: Hotel

Grand Hotel Karel V staat in het centrum van Utrecht. Dit imposante hotel ademt sfeer en comfort, zowel van buiten als van binnen. Grote ruimtes met mooie, hoge plafonds geven een gevoel van ruimte en luxe. De kamers, eetzalen en lounges zijn prachtig aangekleed. Het zou zonde zijn als dat bij de plafonds niet het geval zou zijn!

Het Schippertje heeft de plafonds van Grand Hotel Karel V mogen voorzien van barokke en klassieke sierlijsten. Ook zijn verschillende wanden bekleed met wandlijsten en zijn er ornamenten en rozetten rond de lichtpunten geplaatst. Zo is de luxe, klassieke ambiance helemaal compleet!

Op deze pagina laten wij zien wat Het Schippertje heeft gedaan in dit bijzondere hotel. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust eens contact op via info@het-schippertje.nl.

Hotel Karel ornament met een kroonluchter
Sierlijsten in hotel karel V de hotelkamers

Plafondplinten

De overgang van wand naar plafond wordt vaak over het hoofd gezien. Toch is het zeker de moeite waard om deze mooi af te werken. Een subtiele oplossing hiervoor is een plafondplint. In Grand Hotel Karel V is met een strakke, rechte plafondplint gewerkt. Zo is de rand van het plafond mooi afgedekt en heeft het plafond ook iets meer reliëf.

Een plafondplint zoals deze is erg veelzijdig. In een moderne, strakke inrichting kan het een mooie knipoog naar het verleden zijn. Als het interieur juist wel al klassiek is, kan een plafondplint juist door zijn subtiliteit een juiste keuze zijn: dan ligt de nadruk op de andere onderdelen van de ruimte.

Plafondplinten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Zo zit er altijd een geschikte versie tussen voor uw project!

Hotel Karel sierlijsten op het plafond
Hotel Karel klassieke plafondlijsten

Bewerkte sierlijsten en rozetten

Meer naar binnen op het plafond is een fraaie bewerkte perklijst geplaatst. Deze geeft een mooie klassieke draai aan het geheel en past daarmee bij het luxe karakter van dit Grand Hotel. De bewerking in de perklijst springt mooi in het oog doordat de rest van het plafond rustig is gehouden.

Op de hoekpunten is telkens een klein vergaderstuk geplaatst. Dit vierkante blok is een makkelijke en mooie manier om met een bewerkte sierlijst een hoek te maken.

Ten slotte zijn rond de lichtpunten verschillende rozetten geplaatst. Hiermee is echt de laatste touch aangebracht.

Hotel Karel ornament en lijsten
Hotel Karel gang met sierlijsten

Contact

Bent u ook geïnteresseerd in sierlijsten, voor een hotel, restaurant, of voor een woonhuis? Wij helpen graag en denken mee over een ontwerp. Neem gerust eens contact op via info@het-schippertje.nl of bel naar 0341 418461.