Amsterdam, Museumkwartier

Categorie: Woonruimte

Sierlijsten in Museumkwartier

In hartje Amsterdam, tussen het Vondelpark, het Rijksmuseum en het Leidseplein, bevindt zich de levendige en chique Jan Luijkenstraat. Dit prachtige stukje van Amsterdam is voorzien van oude (grachten)panden en veel gezelligheid. Alle voorzieningen die een stadsmens zich wenst vind je hier binnen handbereik. Deze specifieke woning, met bouwjaar 1904, biedt licht, ruimte en de rust om je even terug te trekken van alle hectiek van de stad.

Museumkwartier woonkamer met plafondlijsten
Museumkwartier gang met lijsten

Dit prachtige high-end appartement is compleet gerenoveerd, daarbij zijn de originele elementen en details echter gespaard gebleven, waardoor er een prachtige mix tussen klassiek en modern is ontstaan. Alles in dit appartement is functioneel en precies zoals het moet zijn.

Met een bouwjaar uit 1904 heeft dit appartement klassieke Jugendstil elementen. De sierlijsten zijn op een rustige, geometrische manier samengesteld en toegepast zodat ze perfect matchen met het interieur.

Op het plafond zijn slechts twee sierlijsten gebruikt; een platte plint als minimalistische afwerking van de randen van het plafond en een mooie, robuuste perklijst (L41) waarmee een geometrisch patroon is weergegeven.

Ornament

Het plafondornament is met de juiste zorg en aandacht samengesteld. De grootte past precies bij de lamp en de diepte is in de juiste verhouding met de plafondlijsten die zijn gebruikt in deze ruimte.

Inderdaad, op deze foto zie je niet één ornament, maar een combinatie van drie ringen, die samen één geheel vormen.

De combinatie die je hier ziet bestaat uit (van binnen naar buiten): R72, Ring 1010 & Ring 1009.

De golvende, ronde vormen, vormen een mooi contrast met de vierkante en langwerpige sierlijsten die als kader om het geheel zijn geplaatst.

Museumkwartier rozet met een lamp

Kroonlijst om schouw

De klassieke, massieve schouw steekt mooi af tegen het moderne en functionele interieur van dit appartement. Door de donkere en klassieke details is dit een echte eye catcher in de ruimte. De oude elementen van de originele schouw zijn uitgebreid met klassieke sierlijsten. Strak tegen de spiegel aan is een subtiele, strakke sierlijst geplaatst. Hiervoor is de L31A gebruikt, een lijst die zich perfect leent voor de stijl Jugendstil.

Bovenaan de schouw, tegen het plafond aan, is als kroonlijst de kooflijst KL26 gebruikt. Wij noemen dit ook wel onze blokjeslijst. Deze kooflijst heeft een formaat van ongeveer 15 cm. en is daarmee mooi te gebruiken op plafonds met een hoogte van +- 3 meter. De KL26 heeft vooral hoekige vormen en combineert hierdoor ook weer mooi met de rest van de sierlijsten.

Museumkwartier leefruimte met lijsten
Museumkwartier wand met een kooflijst

Plafondlijst: L41

Museumkwartier spiegel met een sierlijst

Sierlijst schouw: L31A

Meer weten?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw nieuw aangekochte appartement/woning? Dan raad ik je zeker aan om contact met ons op te nemen. De weergegeven stijl van dit project is qua datering zeer specifiek, maar door de minimalistische en subtiele invulling goed te vertalen naar wat modernere, en zelfs ook nóg klassiekere woonruimtes. Het is belangrijk dat het resultaat past bij zowel de woning, het interieur, als jouw persoonlijke smaak. om deze drie perfect samen te laten smelten kun je natuurlijk vrijblijvend een afspraak inplannen in onze showroom, waar je tal van voorbeeldplafonds kunt bewonderen en waar je je door één van onze experts kan laten begeleiden bij het maken van de juiste keuzes. Voor meer inspiratie kun je natuurlijk ook terecht op onze projectpagina, onze instagram pagina, of onze fysieke brochure, die je via deze link gratis in huis haalt.

Wij kijken ernaar uit om jou en jouw creatieve projecten te mogen ontvangen!

Museumkwartier leefruimte met lijstwerk

Contact

Als je graag hulp of advies wilt bij het besluiten hoe je het beste een kooflijst of wandlijsten kan toepassen in jouw woning, kom dan gerust bij ons langs voor advies! Hulp nodig bij het plaatsen ervan? Ook dat is geen probleem.

Wij hebben een eigen montageteam dat gespecialiseerd is in het monteren van sierlijsten en ornamenten. Vraag bij ons vrijblijvend een offerte aan voor deze prijzen.

Dit kan via info@het-schippertje.nl of 0341-418461.

Vooraf inspiratie opdoen? Bestel dan kosteloos onze brochure. Hierin vind je tal van projecten én ons complete assortiment. Je kan deze brochure ook online als PDF downloaden.