The Butler Academy

Categorie: Commercieel

De International Butler Academy

Huize Damiaan is een voormalig klooster gelegen in de plaats Simpelveld in Limburg en is voor verschillende doeleinden gebruikt. Het prachtige gebouw, met een oppervlakte van 80.000 m2 is recentelijk overgenomen door de International Butler Academy.

Het opleiden van Butlers over de hele wereld staat centraal binnen de Butler Academy. Studenten van deze school komen dan ook overal ter wereld terecht in het werkveld. Denk hierbij aan de rijkste families ter wereld, 5-sterren hotels, luxe jachten, resorts en privéclubs.

Na een uitgebreide renovatie bestaat het huidige Huize Damiaan uit maar liefst 135 verschillende kamers met verschillende doeleinden. Voorbeelden zijn de Butler Pantries, een porseleinkamer, de sigarenkamer, de strijkkamer en een onderhoudende kamer. Natuurlijk kunnen in zo’n prachtig pand, met deze bijzonder luxe doeleinden, sierlijsten en rozetten niet ontbreken.

klassiek butler academy
ornamenten klassiek butler academy

Kooflijsten en EC Rozetten

The Butler Academy heeft dan ook ornamenten- en sierlijstengieterij Het Schippertje gevraagd om verschillende ruimtes te voorzien van sierprofielen. De entree is voorzien van de kooflijst KL99 en in de ontvangsthal is het prachtige meerdelige rozet EC-R 302 te vinden. Daarnaast is er gebruik gemaakt van de EC-R-101, de eikenlijst en de perklijst L46, met bijpassende hoek- en tussenstukken. Het directiekantoor en de woonkamer zijn eveneens versierd met lijstwerk. De overgang van plafond naar wand is bedekt met de KL104 en KL105, en op het plafond vormen de bijpassende perklijsten L36 en L37 een mooi kader. Eén van onze mooiste grote rozetten, de EC-R 302, is in het midden van de plafonds geplaatst.

Verder zijn nog een aantal kantoren voorzien van de kleinere meerdelige rozetten van het type EC-R-102 en de kooflijst KL2085A. Voor de perkvakken is wederom met de perklijst L46 en bijpassende hoekstukken gewerkt. Zo is dit bijzondere pand nóg fraaier gemaakt door de plafonds met gips te decoreren.

rozetten klassiek butler academy
rozetten klassiek butler academy
rozetten klassiek butler academy
rozetten klassiek butler academy

Contact

Bent u hierdoor enthousiast geraakt over ons product? Bekijk dan ons assortiment op de website, of kom langs in onze showroom in Harderwijk. Als u vragen heeft kunt u natuurlijk ook mailen naar info@het-schippertje.nl. Wat uw project ook is, wij voorzien u graag van vrijblijvend professioneel advies.