Vegitalian, Utrecht

Categorie: Horeca

In de drukbezochte binnenstad van Utrecht vind je een trendy Italiaans café: Vegitalian. Vegitalian staat bekend om haar vegetarische specialiteiten en uitstekende cocktails. Perfect om even neer te strijken, maar ook om uitgebreid te tafelen!

Niet alleen de keuken is fantastisch, ook het rijk aangeklede interieur is een beleving. Met de prachtige klassieke inrichting waan je jezelf écht in Italië.

Vegitalian ingang met zicht op wandpanelen
Vegitalian binnen met sierlijsten op wand en plafond

Wandlijsten in een horecapand

Wat kan er niet ontbreken in een interieur dat doet denken aan de Renaissance? Versieringen voor aan de wanden en het plafond! Daarvoor heeft Vegitalian Het Schippertje ingeschakeld. Het Schippertje produceert ambachtelijke sierlijsten en ornamenten van gips. In het restaurant Vegitalian hebben wij een fraaie kooflijst en rijkelijk gedecoreerde wandpanelen aangebracht.

Op de foto’s op deze pagina zie je die combinatie van wandpanelen en wand- en plafondlijsten. De panelen op de wand bestaan uit drie delen. De boven- en onderkant maken we met een uitgebreid bewerkt eindstuk. De boven- en onderkant zijn gelijk aan elkaar, dus worden die gespiegeld aan elkaar geplaatst. Tussen de twee eindstukken maken we op maat een onbewerkt tussenstuk. Om de panelen heen plaatsen we een strakke sierlijst die het geheel inkadert.

Vegitalian muur met ornament
Vegitalian muurlijsten

Wandlijsten in combinatie met plafondlijsten

Kunst aan de muur is bijna niet meer nodig met deze rijkelijk bewerkte panelen. Met een wandpaneel als deze kun je bijvoorbeeld ook heel duidelijk delen van de kamer onderscheiden. Door de breedte van de panelen aan te passen maak je op een natuurlijke manier een verdeling op de wand.

Op het plafond is gewerkt met een flinke kooflijst. Omdat de wand al erg uitgebreid bewerkt is, hebben we hier gekozen voor een strakke variant: de kooflijst KL70. Door de overgang naar het plafond van een kooflijst te voorzien, is het ontwerp helemaal compleet.

Vegitalian wandpanelen
Vegitalian lijst op plafond

Contact

Voor alle opties en mogelijkheden kun je Het Schippertje gerust een bericht sturen via info@het-schippertje.nl. Het Schippertje helpt graag bij het bedenken en opstellen van een passend ontwerp. Het Schippertje heeft bovendien een eigen montageteam dat gespecialiseerd is in het monteren van sierlijsten en ornamenten.

Voor meer inspiratie kunt u ook kosteloos ons boek aanvragen of eens langskomen in onze showroom. Daar kunt u ons hele assortiment bewonderen en zelfs een aantal complete voorbeeldwanden- en plafonds zien!