Vischmarkt, Harderwijk

Categorie: Woonruimte

Veel van de werkzaamheden van Het Schippertje vinden plaats in Amsterdam, Den Haag en Utrecht. Maar eens in de zoveel tijd mogen we aan de slag in onze thuisstad Harderwijk! In deze oude Hanzestad staan genoeg klassieke panden waar de ornamenten en sierlijsten van Het Schippertje geweldig tot hun recht komen. Zo ook deze woning aan de Vischmarkt. Op deze pagina vind je een overzicht van dit chique project en de producten die daarvoor zijn gebruikt. 

klassiek plafond harderwijk
klassiek plafond harderwijk

Plafonddecoratie in de entree

In de entree van de woning is meteen goed uitgepakt. Bij binnenkomst is het plafond voorzien van indrukwekkende decoraties. De buitenste randen zijn bekleed met een grote, strakke kooflijst (de KL70 uit ons assortiment). Daarbinnen is met twee verschillende bewerkte perklijsten een dubbel vak gemaakt. Hiermee krijgt het hoge plafond veel reliëf en wordt het betrokken bij de rest van de ruimte. De extra verspringingen in de hoeken maken de plafonddecoratie tot een fraai lijnenspel.

In het midden van het plafond is het spektakelstuk van de ruimte te zien: een schitterend rozet (ook wel plafondornament genoemd). Hier is gebruik gemaakt van de R800, een groot, ruitvormig rozet in barokke stijl. Dit is één van de meest sprekende onderdelen van de collectie van Het Schippertje. Perfect voor een authentieke, klassieke woning of bedrijfspand!

klassiek plafond harderwijk
klassiek plafond harderwijk

Strakke sierlijsten in de keuken

In de keuken is een veel rustiger plafond gecreëerd. Hier is met strakkere sierlijsten gewerkt om te zorgen dat de plafonddecoratie past bij de relatief moderne keuken. In de overgang van wand naar plafond is gewerkt met een grote, maar rustig uitziende kooflijst: de KL422. Door de grootte wordt wel de hoogte van de ruimte benadrukt, en dankzij het rustige profiel valt de lijst niet uit de toon bij de rest van het plafond.

Vervolgens is met een brede en een smalle perklijst een mooi geometrisch patroon gemaakt. Ook hier zorgt het lijnenspel weer voor extra diepte en vorm in het anders volledig vlakke plafond. De gebogen stukken lijken samen een grote cirkel te vormen. Bovendien zijn alle spotjes slim in het ontwerp verwerkt.

klassiek plafond harderwijk
klassiek plafond harderwijk

Contact

Het Schippertje ontwerpt, produceert en bevestigt al decennia lang dit soort plafonddecoratie. Van appartementen tot grachtenpanden, van cafés tot kastelen, overal is iets passends voor te vinden. Ben je benieuwd wat we voor jouw verbouwing, verhuizing of ander project kunnen betekenen? Neem dan vooral eens contact met ons op via info@het-schippertje.nl.