Woonhuis Harderwijk 4

Categorie: Woonruimte

Sierlijsten in herenhuis

Aan het drukke marktplein van Harderwijk staan een aantal prachtige oude panden. In één van deze woningen heeft Het Schippertje sierlijsten en ornamenten mogen aanbrengen. Het resultaat is een prachtig contrast tussen moderne en klassieke interieurstijlen. Dat is op het moment enorm gewild! Er is in deze woning zowel plafondversiering als wanddecoratie met sierlijsten aangebracht.

Wandverdeling in de gang

Subtiele plafonddecoratie

Om de moderne inrichting van de woning te bewaren zijn de plafonds bewust rustig te houden. Daarom zijn er alleen in de hal een aantal kleine ovalen ornamenten op het plafond geplaatst. In de overgang van wand naar plafond zijn bovendien subtiele kooflijsten bevestigd. Door strakke kooflijsten te kiezen blijft de sierlijst goed passen bij de rest van het interieur.

De overgang van wand naar plafond is vaak niet netjes afgewerkt en ziet er kaal uit. Een kooflijst of plafondplint is dan de perfecte oplossing! Een kooflijst kan bijna overal gebruikt worden, omdat er enorm veel formaten en stijlen beschikbaar zijn. Kijk bijvoorbeeld eens naar ons assortiment strakke kooflijsten.

Leefruimte met sierlijsten
Wandverdeling met sierlijsten

Wanddecoratie met sierlijsten

De echte blikvanger in dit woonhuis is de wanddecoratie. Er zijn namelijk twee verschillende sierlijsten én klassieke hoekstukken gebruikt. Hiermee heeft Het Schippertje de muren in de gang en in de woonkamer extra karakter gegeven. Rechthoekige wandverdeling zorgt ervoor voor dat de ruimte hoger en dus groter lijkt. Bovendien geven sierlijsten ook veel sfeer aan eentonige, witte wanden.

De wanddecoratie die hier is toegepast is opgebouwd uit twee sierlijsten. De buitenste is breder dan de binnenste, zodat de binnenkant van het vak dieper in de wand lijkt te liggen. Zo ontstaat er dus reliëf door sierlijsten van verschillende dikten te gebruiken. Ditzelfde fraaie effect wordt vaak ook gebruikt bij lambriseringen en plafonds.

Het Schippertje heeft hier sierlijsten aangebracht met een vrij strak profiel. Daardoor passen ze bij het rustige interieur. Zonder de hoekstukjes had deze wandverdeling in een hele moderne woning gepast! De opdrachtgever wilde in dit geval juist een klassieke tint aanbrengen. Daarom zijn er kleine klassieke hoekelementen geplaatst bij de binnenste sierlijst. Het gaat hier om hoekstuk H11 uit ons assortiment, een heel subtiel ornamentje voor een mooie klassieke twist bij wanddecoratie of plafondversiering.

Gang met een vakverdeling
Sierlijst met een hoekstuk

Contact

Het uitzoeken van de juiste producten voor een wanddecoratie of voor op het plafond is niet altijd makkelijk. Het formaat, de verhoudingen en de stijl van de woning zijn daarbij heel belangrijk. Het Schippertje heeft hier al meer dan 50 jaar ervaring mee en geeft u dan ook graag advies! In de showroom is altijd iemand aanwezig die u kan helpen. Bovendien kunt u daar al onze producten bekijken en een aantal speciale voorbeeldplafonds bewonderen. Voor vragen zijn we natuurlijk ook telefonisch (0341-418461) of per mail (info@het-schippertje.nl) te bereiken.