Woonhuis Amsterdam

Categorie: Woonruimte

Plafondlijsten in Amsterdams woonhuis

Veel Amsterdamse plafonds zijn ontworpen in de stijl van Berlage. Strakke lijnen en rechthoeken met plafondlijsten vormen de basis van deze stijl voor plafonds. Voor dit project in Amsterdam maakte Het Schippertje de sierlijsten op maat, precies zoals het origineel. Het gaat om een relatief eenvoudige sierlijst van zo’n 6 cm breed, met in het midden een mooie ronde bewerking.

Dit ontwerp was al aanwezig op de schouw die van origine in de woning zat. We hebben dat ontwerp op het plafond doorgetrokken. Op alle hoekpunten van het plafond is een klein, vierkant ornamentje geplaatst. In het gehele plafond zijn wel 56 van deze hoekornamentjes bevestigd!

lijst om de schouw

De stijlvolle, subtiele lijnen aan de randen van de schouw komen hier heel mooi terug op het plafond. Het laten terugkeren van hetzelfde ontwerp geeft eenheid in het interieur. Alles geeft aan dat er aandacht is besteed aan de inrichting en de afwerking ervan. Door in zowel de woonkamer als de eetkamer hetzelfde ontwerp toe te passen, zijn die twee ruimtes qua stijl met elkaar verbonden.

In het midden van beide plafonds is een hanglamp gemonteerd. Door dit precies centraal in het lijnenspel van plafondlijsten te doen, springt de lamp er extra uit.

Strakke perklijst met een moderne lamp

Amsterdamse school

De strakke lijnen die bij een Berlage-plafond in Amsterdamse school stijl horen, passen perfect bij een modern interieur! Waar hele klassieke sierlijsten en ornamenten een beetje uit de toon zouden vallen, sluit dit perfect aan bij bijvoorbeeld de moderne televisie en de minimalistische styling.

sierlijst L55 in een Amsterdamse school plafond.
Strakke perklijst met een moderne lamp
Contact

Bent u ook geïnteresseerd in plafondlijsten voor uw woning? Neem dan contact met ons op via info@het-schippertje.nl of bel naar 0341-418461. Wij voorzien u graag van specialistisch advies, toegespitst op uw project en uw wensen. Voor meer inspiratie kunt u ook kosteloos ons boek aanvragen of eens langskomen in onze showroom Daar kunt u ons hele assortiment bewonderen en zelfs een aantal complete voorbeeldplafonds zien!