Van Eeghenstraat 1

Categorie: Woonruimte

Sierlijsten Van Eeghenstraat, Amsterdam

Het Schippertje produceert al jarenlang sierlijsten en ornamenten van gips. Dit product past in bijna elk soort pand, maar zeker in oude grachtenpanden en herenhuizen is plafonddecoratie een grote meerwaarde. Een prachtig voorbeeld hiervan is dit pand aan de Van Eeghenstraat in Amsterdam. Op deze schitterende locatie aan het Vondelpark heeft Het Schippertje een groot aantal ornamenten en sierlijsten mogen plaatsen. In samenwerking met Housing You Makelaars zijn deze plafonds voorzien van prachtige decoratie.

sierlijsten herenhuis amsterdam
sierlijsten herenhuis amsterdam

Overal is gebruik gemaakt van ornamenten en lijstwerk in een klassieke stijl. Dit sluit aan bij de stijl waarin het pand origineel is gebouwd en levert prachtig bewerkte plafonds op. De overgang van wand naar plafond is voorzien van de kooflijst KL88. Deze kooflijst (ook wel kroonlijst genoemd) heeft geen druk motief maar wel een sierlijk profiel. Zo behoudt het interieur haar moderne uitstraling, maar met een klassieke touch.

plafondlijsten herenhuis amsterdam
sierlijsten herenhuis amsterdam

Vervolgens is er een rechthoekig perkvak gemaakt met de perklijst L46 en is het plafond afgemaakt met een fraai meerdelig rozet: de EC-R 102. Dit rozet bestaat uit 13 verschillende onderdelen, waardoor het net lijkt of de bladeren uit het plafond komen. In combinatie met het licht van de kroonluchter is dit dé blikvanger van de ruimte!

Tenslotte heeft Het Schippertje de schouw bekleed. Er is gebruik gemaakt van het type Schouw E. Deze past perfect bij de stijl van de woning en andere ornamenten.

Contact

Bent u ook geïnteresseerd in sierlijsten of ornamenten voor uw woning? Bekijk dan snel ons assortiment op deze website en kijk hier voor meer informatie over onze montageservice. We raden u bovendien aan om langs te komen in onze showroom te Harderwijk. Hier zijn meerdere voorbeeldplafonds te bewonderen op verschillende hoogtes. Bovendien kunt u ons volledige assortiment in het echt bekijken. Er is in de showroom altijd een adviseur aanwezig die u kan begeleiden in het maken van de perfecte keuze voor uw project!