Woonhuis Harderwijk

Categorie: Woonruimte

Lambrisering en sierlijsten in woonhuis Harderwijk

Ornamenten- en sierlijstengieterij Het Schippertje heeft prachtig werk geleverd in een monumentaal pand. Het gaat om een woonhuis, gelegen in het hart van Harderwijk. Het pand is door de eigenaar compleet verbouwd en opgeknapt tot een modern woonhuis, bijvoorbeeld door een lambrisering te creëren.

Het Schippertje heeft de woning in zijn geheel voorzien van sierlijsten en ornamenten van gips. Deze zijn stuk voor stuk op maat ontworpen en gemaakt.

lambrisering gips sierlijsten
lambrisering gips sierlijsten

Zoals u op de afbeeldingen kunt zien is er op de wanden een combinatie gemaakt van zuilen en lambrisering. Er wordt hierdoor een strak en vooral origineel effect gecreëerd, doordat deze zuilen uit de muur lijken te springen. Verder is de lambrisering enigszins speels ontworpen door gebruik te maken van verschillende vakgroottes.

Tenslotte zijn een aantal delen van de wand bewust niet bekleed met gipsen decoratie om het oude, monumentale karakter van de woning te tonen. Dit soort wandverdelingen met sierlijsten worden steeds geliefder binnen het interieurdesign.

lambrisering gips sierlijsten
lambrisering gips sierlijsten
lambrisering gips sierlijsten
lambrisering gips sierlijsten

Het plafond

Uiteraard zijn ook de plafonds aangepakt met lijstwerk en ornamenten. Een voorbeeld hiervan is de op maat gemaakte ring die u op de afbeeldingen hiernaast ziet. De gedecoreerde sluitstukken op elk kwart van de ring maken het tot een fraai geheel. In de overgang van wand naar plafond is een dubbele bolle kooflijst gebruikt om deze anders scherpe hoek aantrekkelijker te maken. Al met al is het plafond hiermee mooi afgewerkt.

Zou uw huis ook wel een gipsen plafond kunnen gebruiken? Of wilt u ook graag een unieke lambrisering met sierlijsten laten plaatsen? Dan bent u bij Het Schippertje aan het juiste adres! Op deze website vindt u een groot deel van ons assortiment, maar u kunt natuurlijk ook langskomen in onze showroom te Harderwijk. Daar is ons gehele assortiment te zien en wordt u geholpen met professioneel en passend advies.

Heeft u nu al vragen of wilt u een brochure aanvragen? Stuur dan een mail naar info@het-schippertje.nl, en wij helpen u graag.

Contact

Wilt u graag sierlijsten laten plaatsen in uw woning? Bekijk dan snel ons assortiment op de website, kom langs bij onze showroom of bestel ons boek! Voor vragen kunt u mailen naar info@het-schippertje.nl, of bellen naar 0341-418461. Wij voorzien u graag van vrijblijvend specialistisch advies.