Woonhuis in Harderwijk

Categorie: Woonruimte

Jugendstil & Lodewijk XIV – Ornamenten in een woonhuis

Het Schippertje heeft de lijsten geproduceerd en gemonteerd in dit herenhuis te Harderwijk. Het huis is gedecoreerd met twee uiteenlopende stijlen: Jugendstil en Lodewijk XIV. Bij dit project kunt u goed zien hoe divers de producten van Het Schippertje zijn. Er zijn sierlijsten en ornamenten voor elk soort project!

jugendstil ornamenten en sierlijsten
jugendstil ornamenten en sierlijsten

Jugendstil ornament in de entree

Door het grote aanbod van sierlijsten dat Het Schippertje in het assortiment heeft is het mogelijk om uw woning naar eigen smaak in te richten. Daar is in deze woning zeker gebruik van gemaakt! Wij lopen er samen met u doorheen.

Bij binnenkomst in dit herenhuis valt meteen het grote rozet op. Dit is het Jugendstil rozet R107. Door een ovaal rozet te gebruiken wordt de lengte van de entree benadrukt op het plafond. In het midden van dit rozet is bovendien een kroonluchter opgehangen.

jugendstil ornamenten en sierlijsten
jugendstil ornamenten en sierlijsten

Jugendstil plafond in de woonkamer

Het plafond in de woonkamer heeft een zeer nauwkeurige afwerking. Het plafond is aardig vol met over het gehele plafond een kooflijst, een gordijnkoof, perklijst, hoekornamenten en een rozet maar deze indruk krijg je niet als je in deze ruimte loopt.

Rondom de gehele woonkamer is een stevige kooflijst geplaatst: de KL12. Deze vormt een fraaie afwerking van de overgang tussen wand en plafond. Op ongeveer dertig centimeter van de kooflijst is vervolgens een perklijst van het type L31a aangebracht die ook door de hele woonkamer loopt. Deze perklijst is smal en subtiel vergeleken met de kooflijst, maar past perfect bij de stijl van deze kamer. In de hoeken en op verschillende andere plekken op de perklijst zijn bewerkingen aangebracht in dezelfde stijl als de centrale ornamenten. Dit zijn dus ook typische Jugendstilrozetten. Dat is bijvoorbeeld te zien aan de gestileerde bloemvormen met lange, dunne stelen. Deze bijzondere ornamenten komen origineel uit de Silberlingcollectie en zijn speciaal gereproduceerd voor dit project.

Aan de tuinzijde is voor het raam langs een gordijnkoof bevestigd. Hier is de kooflijst vervolgens weer tegenaan gemonteerd. Zo wordt de gordijnrail netjes weggewerkt en hoeft de sierlijst niet te worden onderbroken.

art nouveau ornamenten en sierlijsten
jugendstil ornamenten en sierlijsten

Lodewijk XIV plafond in de keuken

In de keuken valt meteen op dat er een andere stijl is gebruikt. In plaats van Jugendstil is de keuken gedecoreerd in de stijl van Lodewijk XIV. Deze twee uiteenlopende stijlen zou men niet verwachten binnen één herenhuis, maar doordat de keuken en woonkamer goed van elkaar gescheiden zijn botst dit niet. Om het geheel wel subtiel te houden is de Lodewijk XIV niet al te uitbundig toegepast. Het is bijvoorbeeld gebruikelijk om zwaar bewerkte kooflijsten en perklijsten te gebruiken, maar in deze woning is gekozen voor onbewerkte sierlijsten. Zo is de uitbundige stijl vooral te zien in de hoekstukken en het ovalen rozet.

art nouveau ornamenten en sierlijsten
art nouveau ornamenten en sierlijsten
jugendstil ornamenten en sierlijsten

Contact

Al met al is deze chique woning een goed voorbeeld van alle mogelijkheden die Het Schippertje biedt. Zowel de productie als de montage van een groot en divers assortiment aan sierlijsten en ornamenten nemen wij voor onze rekening.

Bent u geïnteresseerd in onze producten of bent u zich aan nog aan het oriënteren op plafonddecoratie voor uw woning of een ander project? Bekijk dan de rest van ons assortiment, of blader verder door onze projecten voor meer inspiratie.

Voor vragen kunt u mailen naar info@het-schippertje.nl. Verder raden wij u aan om eens langs te komen in onze showroom te Harderwijk. Hier vindt u naast het merendeel van ons assortiment ook een aantal complete voorbeeldplafonds in verschillende stijlen. Zo kunt u een goed idee krijgen van hoe uw project eruit komt te zien! Bovendien is er altijd een adviseur aanwezig die u vrijblijvend van professioneel advies kan voorzien. Zo kunnen wij samen uw ideeën werkelijkheid maken!