Woonhuis in Muurhuizen

Categorie: Woonruimte

Bij de Muurhuizen in Amersfoort waant men zich in de Middeleeuwen. Ornamenten- en sierlijstengieterij Het Schippertje uit Harderwijk heeft in één van deze schitterende panden een aantal ornamentenplafonds mogen plaatsen vol sierlijsten en rozetten.

rozetten amersfoort klassiek
rozetten amersfoort klassiek

Rozetten in hal en eerste zitkamer

Bij binnenkomst in de hal is een langwerpig rozet bevestigd. Het gaat hier om de EC-R 103, een groot 13-delig ornament. Doordat de ovalen vorm de lengte van een ruimte op een mooie manier benadrukt, zijn dit soort rozetten zeer geschikt voor gangen en andere lange kamers. Verder is in de overgang van de wand naar het plafond een kooflijst geplaatst om het geheel af te werken.

In de eerste zitkamer is, centraal in de kamer, een rozet geplaatst uit dezelfde serie als het rozet in de hal. Dit is de EC-R 102, een rond 13-delig rozet dat perfect boven een kroonluchter past.

Bovendien is er een rechthoekig perkvak gemaakt op het plafond. Door perklijsten met mooie hoekstukken te plaatsen wordt de grote vlakte van het plafond onderbroken. In dit geval is de populaire lijst L46 gebruikt, inclusief de bijpassende hoekstukken (H46).

rozetten amersfoort klassiek
rozetten amersfoort klassiek

Het pronkstuk van deze kamer is de chique schouw tegenover de bank. De bovenkant van deze schouw is door Het Schippertje bekleed met een dubbele kooflijst. De bovenste kooflijst is doorgetrokken door de rest van de ruimte. Dit is bovendien dezelfde sierlijst als die in de hal is geplaatst.

Door dezelfde kooflijst in alle ruimtes te gebruiken is er één duidelijke stijl door in de woning, ondanks dat er verschillende rozetten in alle kamers zijn geplaatst.

sierlijsten amersfoort klassiek

Rozetten en sierlijsten in tweede zitkamer

In de tweede zitkamer is het grote vierdelige rozet R800 geplaatst. Dit is één van de grootste ornamenten in onze collectie en springt meteen in het oog in deze ruimte. Omdat deze kamer iets kleiner is dan de eerste zitkamer, is ervoor gekozen om hier geen perkvak aan te brengen. Zo wordt het plafond niet te vol. Wel is dezelfde kooflijst als in de rest van het huis geplaatst in de overgang van muur naar plafond.

ornamenten amersfoort klassiek

Contact

Bent u net zo enthousiast over sierlijsten en rozetten van gips als wij? Wilt u ook een schitterend ornamentenplafond in uw huis laten plaatsen, of bent u op zoek naar het perfecte rozet voor uw woonkamer? Bekijk dan ons assortiment op deze website of kom langs in de showroom te Harderwijk. Daar is ons volledige assortiment op voorraad en kunt u zelfs verschillende voorbeeldplafonds bekijken. Voor vragen kunt u ook mailen naar info@het-schippertje.nl.