Woonhuis te Naarden

Categorie: Woonruimte

Kroonlijst in woonhuis te Naarden

Sierlijsten en ornamenten zijn van alle tijden en stijlen, dat maakt dit project in Naarden duidelijk. In deze hypermoderne woning zijn strakke kooflijsten (ook kroonlijsten genoemd) geplaatst die ervoor zorgen dat de totale woning de moderne uitstraling krijgt die de opdrachtgever wenst.

Door het grote aanbod van het aantal sierlijsten die Het Schippertje in het assortiment heeft is het mogelijk om uw woning naar eigen smaak in te richten. Zo is hier door de gehele woning de grote, maar wel strakke kroonlijst KL70 gemonteerd. Deze grote sierlijst past bij het hoge plafond maar is niet zo opvallend dat het interieur erdoor verstoord wordt.

kroonlijst woonhuis naarden
kroonlijst woonhuis naarden
kroonlijst woonhuis naarden
kroonlijst woonhuis naarden

Kroonlijst als decoratie

Op deze foto is te zien dat er een gordijnkoof van 15 centimeter breed voor de gordijnrail geplaatst is zodat daarop de kroonlijst weer gemonteerd kan worden. Er zijn een aantal redenen om dit te doen. Ten eerste heeft het altijd de voorkeur om gips op gips te plaatsen en niet op hout omdat de hechting veel sterker is.

Ten tweede kan hout door veranderingen in temperatuur vervormen, waardoor het gips dat er tegenaan zit kan barsten en scheuren. Wanneer men met een gipsen kooflijst op een gipsen gordijnkoof werkt kan dit niet gebeuren. Tenslotte versterkt u, door op deze manier uw gordijnrails uit het zicht te halen, de strakke en moderne uitstraling van de ruimte.

Sierlijsten worden tegenwoordig niet meer alleen gebruikt in woonkamers maar ook in de slaapkamer. Een kroonlijst zorgt ervoor dat een strakke ruimte toch een rustige, sierlijke afwerking krijgt. Dit is natuurlijk niet uitsluitend mooi in een woonkamer, maar ook in alle andere ruimtes van de woning.

kroonlijst woonhuis naarden
kroonlijst woonhuis naarden

Contact

Wilt u uw gordijnkoof ook netjes wegwerken? Of uw moderne woonhuis een sierlijke tint geven met een fraaie kroonlijst? Neem dan contact met ons op via info@het-schippertje.nl, bekijk ons assortiment op de site of kom langs in onze showroom. De showroom in Harderwijk geeft u de mogelijkheid om nagenoeg al onze producten te bekijken. Er hangen bovendien een aantal schitterende voorbeeldplafonds ter inspiratie en er is altijd een specialist aanwezig die u vrijblijvend kan adviseren.