Woonhuis Harderwijk

Categorie: Woonruimte

Het Waterfront dicht bij het centrum van Harderwijk. Deze woningen hebben prachtig uitzicht op de oude haven. In één van deze moderne huizen heeft Het Schippertje een aantal plafondornamenten en fraaie koof- en perklijsten mogen monteren.

plafondornamenten woonhuis harderwijk sierlijsten
plafondornamenten woonhuis harderwijk sierlijsten

Kooflijsten en plafondornamenten

Doordat er gekozen is voor subtiele, vrij strakke ornamenten en sierlijsten valt het niet uit de toon bij de rest van de woning. Er is ten eerste gebruik gemaakt van de strakke kooflijst KL 135 om de overgang van wand naar plafond mooi af te werken. Vervolgens is in het midden van het plafond een ring (Ring 1045) geplaatst. Tenslotte is binnen die ring, om het ophangpunt van de lamp, het kleine rozet R72 bevestigd.

plafondornamenten woonhuis harderwijk sierlijsten
plafondornamenten woonhuis harderwijk sierlijsten

Sierlijsten in een modern interieur

Door de gehele woning is dezelfde kooflijst geplaatst. Op deze manier is er eenheid tussen de verschillende ruimtes en trekken de sierlijsten niet teveel aandacht vergeleken met het strakke interieur. Zoals u bovendien kunt zien zijn de kooflijsten ook langs de gordijnkoven geplaatst. Dit is een sierlijke manier om uw gordijnrails uit het zicht te halen waarmee tegelijkertijd uw plafond niet wordt onderbroken.

In de huiskamer is naast de kooflijst en plafondornamenten ook een perklijst geplaatst. Deze maakt het plafond helemaal af. Er is hier een subtiele, smalle perklijst gebruikt met een verlopend motief naar het midden van de kamer: de L1. In de hoeken van de kamer is deze sierlijst aangevuld met fraaie hoekstukken van het type H3. Bovendien loopt dit sierlijstje ook door, om de grote schouw heen.

Hiermee wordt er toch een klein verschil gecreëerd tussen de zithoek bij het raam en de (veel grotere) huiskamer.

sierlijsten woonhuis harderwijk plafonddecoratie

Contact

Kan het plafond van uw woning ook wel zo’n makeover gebruiken? Wilt u graag strak lijstwerk of bent u juist iets veel groters van plan? Neem dan snel een kijkje in ons assortiment, of kom langs in onze showroom te Harderwijk. In deze showroom kunt u nagenoeg ons volledige assortiment in levende lijve bekijken. Bovendien zijn er meerdere voorbeeldplafonds op verschillende hoogtes te zien, waardoor u een idee krijgt van het resultaat van uw project. In deze winkel/showroom is altijd iemand aanwezig die u deskundig en toegespitst advies kan geven. De sierlijsten en plafondornamenten die u ziet zijn allemaal door Het Schippertje geproduceerd én gemonteerd. Voor vragen over ons product of de montage daarvan (door uzelf of door ons) kunt u ook mailen naar info@het-schippertje.nl.