Woonhuis Zwolle

Categorie: Woonruimte

Het Schippertje levert niet alleen sierlijsten en ornamenten aan commerciële partijen, maar ook zeker aan particulieren! Dit prachtige woonhuis in de fraaie wijk Assendorp te Zwolle is daar een goed voorbeeld van. Deze straat is gelegen nabij het oude centrum van de stad, waar veel 19de eeuwse monumentale panden te vinden zijn. Deze oude woonhuizen zijn met hun hoge plafonds uitermate geschikt voor het plaatsen van klassieke plafonddecoratie in de vorm van sierlijsten en ornamenten. Er is hier door Het Schippertje een kooflijst en een meerdelig rozet gemonteerd.

Kooflijst KL70

De woonkamer van het huis is volledig voorzien van kooflijsten. Er is hier gebruik gemaakt van de klassieke kooflijst KL70. Deze stevige kooflijst (ook wel kroonlijst genoemd) vormt de perfecte afwerking voor de overgang van wand naar plafond. Bovendien kan de kooflijst, zoals u hier ziet, langs de gordijnkoven geplaatst worden. Zo wordt de gordijnrail op een stijlvolle manier weggewerkt en wordt het plafond één geheel.

kooflijst in woonhuis sierlijsten
kooflijst in woonhuis sierlijsten
kooflijst in woonhuis sierlijsten
sierlijst in woonhuis sierlijsten

Schouw en meerdelig rozet

De kooflijsten zijn ook om de schouw geplaatst. Om deze er nog meer uit te laten springen is er in de sierlijst recht boven de schouw een bewerkt tussenstuk, de T-KL70, geplaatst. De schouw is verder bekleed met een rechthoekig kader om de spiegel. Deze bestaat uit de smalle perklijst L36 en de sierlijke, bijbehorende hoekstukjes H36.

Naast de kooflijsten is het plafond ook voorzien van een prachtig meerdelig rozet. Hier ziet u de 13-delige EC-R 102. Deze is deel van een serie meerdelige rozetten. Doordat deze uit verschillende losse onderdelen bestaan, lijkt het alsof het rozet ingestuct is en de bloemen en bladeren uit het plafond komen. Rozetten uit deze serie zijn perfect voor een klassiek plafond!

sierlijst in woonhuis sierlijsten
kooflijst in woonhuis sierlijsten

Contact

Heeft u, na het zien van dit bijzondere project, interesse in onze producten of diensten? Neem dan contact met ons op via info@het-schippertje.nl. U kunt ook eerst ons volledige assortiment bekijken op deze site. Wilt u ons product eerst in het echt zien? Kom dan eens langs in onze showroom te Harderwijk! Hier staat het grootste deel van ons assortiment uitgestald en zijn er zelfs meerdere voorbeeldplafonds te bewonderen. Bovendien zal er altijd een deskundige adviseur aanwezig zijn om u te helpen uw project naar wens in te vullen.